Reviews for Si vis amari, ama
Linna chapter 27 . 9/20/2017
Meeeeeer!
Siggan09 chapter 27 . 2/3/2017
Alltså, jag vet att det var mer än tio år sedan som du skrev den här, men jag var tvungen att posta en review. Den är helt fantastisk!
Leviusa chapter 5 . 12/8/2015
Underbar!
awn chapter 26 . 8/20/2012
Hej! Tänkte bara säga att jag har läst om fanficen igen. (Min syster påminde mig om den, hon läste om den för ett tag sen.) Jag älskar den fortfarande och tycker fortfarande mycket om hela familjen Icera. Något som jag gillar särskilt mycket med denna fanfic är att du tar upp Hermiones bakgrundshistoria. Jag har inga problem med att tro att hon blev mobbad på låg-/mellanstadiet.

Såg att du la ut en ny historia förra året, men jag har inte hunnit läsa den än. Skrier du fortfarande?

awn
Prongs II chapter 27 . 4/30/2008
Jag ÄLSKAR verkligen den här historien, jag hittade den igår och det har varit förskräckligt svårt att slita sig från den. Du skriver enormt bra! Jag har bara hittat två fel, och det var att Norbert ju är en hona, (fast Hagrid förstod inte det, men Charlie berättade det för dem) och att Avada Kedavra-förbannelsens stråle är grön, inte röd. (Det är Lamslå som är röd).

Du har verkligen mejslat karaktärerna fantastiskt bra, och det är roligt att du följer allas tankegångar. :D Jag hoppas verkligen på fortsättning.. Eller du kanske redan har börjat? (a) En av de bästa fanfictions jag någonsin läst, superb!
ylwa1987w chapter 27 . 4/7/2008
först tyckte jag den var lite tråkig, det var bara lektion på lektion, ointressanta händelser och ointressanta (till en början då) personer.

men den blev bättre och bättre, speciellt allt mellan embla och snape, skickligt gjort! :D

det med det där minnesodjuret var också riktigt riktigt bra, men jag tycker du kunde korta av vissa dialoger bara, men jag är ingen expert; det kanske behövs för att göra berättelsen trovärdig, eller fulländad?

aja, den var väldigt bra, om det inte redan finns en fortsättning hoppas jag på en, familjen icera är en söt familj ;)
April chapter 27 . 11/20/2007
den var jätte bra tycker verkligen att du ska skriva en fortsättning :) Jag kommer absolut läsa den
Nicole-Frozten chapter 27 . 9/25/2006
Super bra ff!
awn chapter 27 . 6/24/2006
Hej!

Nu har jag läst din historia, tänkte skrivasa lite om varje kapitel här, så jag börjar, så skriver jag lite om fanficen generellt sett i slutet.

PROLOG

Kort, jag tyckte att det som hände under en månad hände på en vecka, men det kanske var ment att man skulle få en direkt inskjuts i historien utan särskilt mycket till inledning?

KAPITEL 1

Tycker det är synd att Ginny ”bara” har Stjärnskottet… Även här går det fort fram.

KAPITEL 2

Sorteringshattens sång var bra och passande, Och var som ”vanligt” när det gäller Harry Potter (dock med undantag av Order of the Phoenix), var den lika lång som en dikt. Hm… Spännande slut, jag undrar jag vilka det är. :P

Det var nog tur att jag beslutade mig för att läsa om den här, för uppenbarligen är det ju så mycket jag har glömt… :)

KAPITEL 3

Bra det här med att du bröt mellan kapitel två och tre som du gjorde. Jag tyckte att det blev väldigt mer spännande då.

När Ron skulle ta med sig skolkgodiset om lektionen var tråkig gillade jag. Men undra varför de inte behövde trollstavar…?

KAPITEL 4

Bra lektion. Intressant och ”roligt” att Hermione misslyckades så brutalt och fick hjälp av Jadir ändå.

Jag tyckte även atrt det var bra att Ginny fick svara på emblas fråga, samtidigt som jag är väldigt konfunderad över varför inte Harry kunde svara. Dumbledore har ju sedan andra gången de talade med varandra privat, i sjukhusflygeln i Philosopher’s Stone, tragglat i Harry att kärlek och vänskap kommer att hjälpa honom… :)

KAPITEL 5

Uttagningen var lite kort och händelselös, men samtidigt rätt så rolig att läsa om, trots att den gick ganska snabbt fram. Jag tyckte att det var rätt att Saga fick slagmansposten, även om hon inte är ”rätt byggd” för den… Skenet bedrar… :)

Undrar vad Harry håller på med… :)

KAPITEL 6

Det här kapitlet var lika långt som det var intressant, vilkte är bra. Jag tyckte att det var bra att du inkluderade en hel vecka i kapitlet. Det tog mig femtio minuter att läsa kapitlet (fast jag läser saktare på datorn än jag gör när jag läser på ’vanligt’ sätt) , vilket är ungefär lika lång tid som när jag läser ett kapitel i engelska Harry Potter-bockerna. Mycket bra längd.

Annars tycker jag att det ska bli intressant att D.A kanske startar upp igen… :)

KAPITEL 7

Bråket mellan Embla och Snape var bra. Tyckte det var intressant att Embla skällde ut honom, skulle nog få andra ha vågat… :)

Samtalet med Dumbledore var känsloladdat. Jag tycker att det är synd om Harry eftersom att måste ha extra lektioner med den lärare han hatar mest.

Sen var det snällt av Hermione att distrahera Ron medan Harry går och hämtar Ginnys kvast. Ron skulle nog bli besviken ifall han ingen fick när Ginny fick. Så var det roligt att Ron och Hermione var osams, men i vanlig ordning kom överens med hjälp och stöd av Harry.

KAPITEL 8

Hm…Jag tyckte det var rart av Harry att ge Ginny Nimbusen. Hon förtjänar den verkligen. :)

Sen tycker jag att Det var ganska kul när Jadir, Embla och Snape ”diskuterade”… Undrar vad som händer med drakresan… :)

KAPITEL 9

Vad kul att Slytherin fick NOLL poäng… :D

Något kort, men samtidigt bra. :) Det var intressant att läsa, och spännande att Ginny blev träffad av en dunkare. Alltså, inte att hon blev slagen, utan omständigheterna runt att hon blev slagen.

KAPITEL 10

Embla och Jadirs förslag gjorde ju sedan succé, tack och lov!

Sen är ju Snape så otroligt elak mot Harry på Occlumency:n, så jag blir sur på honom… Och det är ju så synd om Harry att han måste gå dit!

KAPITEL 11

” Förmiddagen var väldigt seg med en dubbellektion i trolldryckskonst. När det väl var lunch var de både trötta och arga på Snape. Han hade tvingat dem att göra en bryggd utan att få hjälp av en ingredienslista och sedan hade de varit tvungna att prova den på sig själv. Dean hade råkat illa ut och fått gå till madam Pomfrey för att ta bort det extra par öron som växt ut på varsin sida om näsan. Det enda som var bra med lektionen var att se Snapes missnöjda min när Harrys dryck fungerade som den skulle.” Haha!

KAPITEL 12

Studieresan till Rumänien låter onekeligen intressant.

Sen skrattade jag så smått åt luciatåget, att eleverna, som är engelsmän, undrar vad i hela fridens namn Embla, Jadir, Saga och Wynja håller på med…

Jag kanb knappt föreställa mig vad folk tänker om oss svenskar… Vi går upp tidigt på morgon och klär os i nattlinnen och tänder ljus i håret mitt i vintern, för att tolv dagar senare gå upp tidigt och gå till kyrkan (julotta)… :)

KAPITEL 13

Kanske något kort, men väldigt bra. Kul att Remus och Tonks blir Harrys ’mor och far’, som Remus sa; ”…om jag var pappa så behövde du en mamma. En något ung dock…” :)

Tyckte det var roligt att Remus ville sova på soffan, Remus verkar vara extremt… Hm… Pryd… Eller, just det, den här är innan HBP.

Kul att Embla ’kidnappar’ Tonks.

KAPITEL 14

Jag ytckte att det var intressant att få veta hur näst intill hela familjen Icera hade blivit utplånad och varför. Men jag tycker att ’Rättens män’ var en intressant och grym motsvarighet till Death Eaters. Fast ärligt talat, den första tanke som flög igenom mitt huvud var att det där låter som ett sektnamn… Fast i och för sig, Death Eaters och Rättens män är ju nästan som en sekt (i det avseendet att de flesta Death Eaters åtminstone påstod sig ha blivit hjärntvättade), så det är ju visserligen inte så konstigt… :)

Tyckte att folket på barnhemmet var hemskt grymt när de kastade Silencio över Wynja så att hon säkert skulle somna. De skulle ju i alla fall kunnat försökt göra något åt saken i stället för att bara kasta en förtrollning över henne så att resten av barnen skulle få sova ostört. Elakt.

KAPITEL 15

Något kort, tycker i alla fall jag, och det var kul att Jadir skulle behöva kunna en manikyrformel för att kunna klippa klorna på diverse djur. Embla har verkligen var på allting.

Det som uppstår mellan Embla och Jadir är nog äkta syskonkärlek, när någon annan är inom hör- och synhåll brukar jag och min syster (mer eller mindre) skojretas med varandra.

Kul att Harry har fått en katt.

KAPITEL 16

Usch, vad din Snape är grym! Så otroligt ond. Jag tycker synd om Harry att han fortfarande måste gå på Occlumency hos Snape.

Men det var bra att Embla gjorde ett försök att komma in i Harry UTAN att håna honom för det. Jag gillar inte Snape, inte alls.

KAPITEL 17

Kul att Harry bjuder Ginny till balen på Alla Hjärtans Dag. Och det var roligt när Saga bara stegade fram och frågade Neville om han ville gå på balen med hrenne, och att han rodnade och nickade… :)

Sen tyckte jagdet var ganska kul när Ron retade Harry när de spelar schack.

Dessuton bra när Embla tröstyar Ginny och gör om hennes klänning.

Sen tyckte jag att balen var gullig och när Jadir bjöd upp Hermione grät jag lite. Men, får jag fråga, i fanficen, är det Ron/Hermione eller Ron/Saga?

KAPITEL 18

Skönt att Embla och Jadir har sådant förtroende för Hermione att de låter henne passa Wynja när de åker iväg med femteåringarna. Sen tycker jag inte särskilt mycket och faktumet att Ron är förälskad i Saga.

KAPITEL 19

Snape är orättvis, hans aggressivitet över att deska åka på en studieresa till Rumänien tar han ut över eleverna – Han är till och med orättvisare än han är i böckerna. Och sen ger han dem bölder och vägrar att gedem motgift, det är ett rent under att inte Dumbledore är öfrbannad på honom!

” Hopplös var vad hon var, hon var nästan ett större irritationsmoment än Potter.” Hehe, det där håller jag med om. :)

KAPITEL 20

Intressant med Flyttnyckeln att det tog tio minuter, ligger Rumänien verkligen så långt bort? Kan ingen geografi. :)

” Snape mumlade något surt om att nu var måttet rågat när professorer betedde sig som tonåringar och flirtade med alla till höger och vänster. Harry log skadeglatt, allt som upprörde Snape gladde honom.” Haha, Snape i ett nötkal, och Harry är skadeglad. Underbart. :P

” – Kärleksparet måste ju få lite avskildhet, sa han med en nick mot Lavender och Seamus som stod nära varandra. Alla vände blickarna ditåt och båda två rodnade. Det var nog tur att inga andra professorer än Embla var där inne då. Hon bara skrattade och sa:

– Det är bra Dean, fem poäng till Gryffindor för att du har förståelse för andras privatliv.”

Det här kapitlet är riktigt roligt!

” Han tänkte att det var väl bäst för husfridens skull om McGonagall och Snape slapp se dem sova.” :D

KAPITEL 21

Intressant med alla minnen.

KAPITEL 22

Trevligt att få förklaring till Hermiones minnen, stackars liten.

Dessutom var det intressant med det här rummet, Rowena Ravenclaws rum.

KAPITEL 23

Bra att Embla och Jadir har försonats.

Lyckligt slut. :D

KAPITEL 24

Spännande att Wynja är fången. Och att dedär tror att det är Ginny.

KAPITEL 25

Spännande med Flyttnyckeln, tur att alla åkte med så att inte Harry åkte själv. Sött slut.

KAPITEL 26

Kul qatt Embla aska tacka snape för att han inte vill bli tackad av just Embla. Han tycker ju inte alls om henne, right?

Och sen är det kul att hon ”alltid kommer och förstör” för Snape. Hon är ju SÅ irriterande.

Även intressant att sommaren kanse ”inte skulle bli helt hemsk i alla fall”.

GENERELLT

Precis som du gjorde/gör med min fanfic reagerade jag på några ord här och var. Men det är sannolikt så att vi skriver på olika sätt.

Är det någon av familjen Icera du tycker påminner mycket om dig själv? Ibland blir det ju så när man skriver att man (kanske till och med undermedvetet) skriver som man själv är men inte planerat…?

Väldigt bra, ser fram emot en fortsättning rätt snart!

Ha det bra under den lilla del av midsommaren som är kvar!

Vänligen,

awn
Sassa chapter 27 . 6/11/2006
Åh äntligen har jag hittat hit så jag kan läsa de två sista delarna i din fanfic! Underbart som vanligt. Väntar ivrigt på fortsättningen.
Waenthoronien chapter 26 . 5/1/2006
Jag gillar din Snape, han börjar visst mjukna lite? :) Ser fram emot nästa kapitel!
Tiara Jennifer chapter 26 . 4/24/2006
Jätte bra! Du skriver fantastiskt bra. Hela berättelsen har varit toppen. Tråkigt att det bara är ett kapitel kvar. Kul med ett långt kapitel nu också! :)
awn chapter 1 . 3/18/2006
Bra historia, lägg ut resten av dina kapitel!
Jenna chapter 2 . 7/18/2005
Hej! Fortsätt, jag är nyfiken på vad som kommer att hända härnäst!:)

Ditt språk är bra och du får till karaktärerna väl, tycker jag. Ett tips: Det blir mer lättläst om du sätter citationstecken runt vad personerna säger, eller använder talstreck! Uppdatera snart, så jag får veta vad som kommer att hända!*ler*
Waenthoronien chapter 2 . 6/25/2005
Hej du Celi! Läste hela (dvs det du skrivit hittills) på tsrfc, men sen pajade forumet igen just som jag skulle skriva en kommentar så jag gör det här i stället :)

Jag gillar denna fanfic. Den är väldigt mångsidig, handlingen "ses" genom många personer och inte bara en karaktär, vilket gör det hela mera omväxlande. Tex i riktiga boken får man inga förklaringar till varför en annan person gör på ett visst sätt annat än vad den personen säger, men så är det ju inte här.

Det enda som stör mig lite är att du skriver väldigt långa meningar, med bara kommatecken emellan och inga bindeord. Men det kanske är din stil, och egentligen är det inte så farligt.

Ha det bra under det lilla som återstår av midsommaren!

Waenthoronien (aka Eliza)
17 | Page 1 2 Next »