Reviews for Salakatselijan päiväkirja
Adalla chapter 3 . 1/21/2010
Uusi yritys ja tällä kertaa mielellään paremmalla oikeinkirjoituksella, kun kuumeen selkä taittui :D

Minä en oikeastaan missään vaiheessa toivonut tai uskonut, että hahmot löytäisivät toisensa, koska tarinan sävy pysyi koko ajan tarkkailevana sekä etäisenä, eikä missään vaiheessa muistuttanut oikeastaan varsinaista rakkaustarinaa tai edes platonista sisarus-tyyppistä suhdetta. Enemmänkin se tuntui juurikin vanhemman ja murtuneen sekä syvästi eksyneen miehen pakkomielteeltä sekä keinolta pitää elämänsä koossa jotenkin. Tietyllä tavalla minusta päiväkirjojen ja luonnosten jättäminen Rukialle oli julma teko, joskaan Byakuya ei sitä varmastikaan sellaisena ajatellut. Mutta jos ajattelee omalle kohdalle saavansa pinon tuollaista paperia eteensä, olisihan se varmasti aika karmiva sekä tietyllä tavalla satuttava ja kenties loukkaavakin hetki.

Aiempien lisäysteni lisäksi ei tule mitään kamalan kehittävää mieleen. Jotenkin tarinan saattoi aistia joko kääntyvän tähän tai vaihtoehtoisesti siihen, että päähenkilö pääsee irti päähänpinttymästään -kaikki muu olisi tuntunut aiempien kappaleiden valossa jotenkin liioitellulta tai epärealistiselta. Teksti oli edelleen sujuvaa, joskin välillä taas hieman hidastelevaa. Toisinaan minua häiritsi lievä paatoksellisuus, mutta toisaalta se oli rakennettu kuvastamaan päähenkilön tapaa ilmaista itseään sekä oli hänelle varmasti omin tapa kirjoittaa ajatuksiaan, joten en sitä varsinaisesti laske itse tarinan heikkoudeksi. Jotkin kielikuvat olivat hyvin kauniita.
Adalla chapter 2 . 1/19/2010
Tarinan lähtökohdat ja alkutilanne olivat mielenkiintoiset ja poikkeavat siitä, mihin olen yleensä näissä tarinoissa tottunut. Tämä on hyvä. Tarinaa olikin motivoivaa lukea.

Kirjoitat myös sujuvaa kieltä, eikä kieliopissasi ole moittimista. Tämä antaa heti mahdollisuuden keskittyä eri tavalla tarinaan kuin joissakin kielioppivirheitä vilisevissä tarinoissa. Tyylisi on myös sujuvaa, mikä sekin on omiaan lisäämään lukunautintoa. Liian usein näkee tökkivää tekstiä, jonka lukeminen tuntuu kamppailulta. Vaikka tätä ihmiset eivät yleensä mainitse erikseen, minusta on aina ehdottomasti maininnan arvoista, kun joku kirjoittaa ymmärrettävää ja helppolukuista suomea :D

Välillä tarina tuntuu hieman junnaavan, kun päiväkirjamerkintöjen sisällöt toistuvat samankaltaisina. Perättäiset, samansisältöiset merkinnät olisi voinut kenties myös herkita yhdistävänsä yhteen hieman pidemmiksi ja sisällöltään rikkaammiksi?

Kakkosluvussa minua myös häiritsi joidenkin sanojen toisto. Hinaan näköinen tyttö -ilmaisu esimerkiksi toistui muutaman lauseen välein ja se alkoi vaikuttaa äkkiä kömpelöltä, kun toistoa oli tapahtunut riittämiin.

Pientä yleisviilausta siis äkkiseltään tuli mieleen. Mielenkiinnolla odotan, miten aiot jatkaa tarinan tästä, koska alkuasetelma ei anna kuitenkaan riittävästi vihjeitä siitä, että voisin helposti päätellä, minne aiot tarinan kuljettaa :)
Patre chapter 3 . 11/1/2009
Kun nyt tuli aamu käytettyä tämän ficin lukemiseen pitänee tähän kommentoidakin. Tarina oli hieno ja hyvin kirjoitettu. Voi Byakuya parkaa. Renjilläkään ei kovin hyvin tuntunut menevän. Olen surkea kommentoija, mutta ajattelin nyt kuitenkin tulla sanomaan, että tarinan luin ja siitä pidin )