Reviews for De beslissing
Dadat2 chapter 1 . 12/12/2010
Zeer mooi verhaal, maar konden ze niet gewoon nonpluvius gebruiken? Je weet wel, als eind-zesdejaars van wie Lily een van de slimste van haar leeftijd is? Maar wel leuk gevonden.

En over je profiel staat er in het Engels dat je 21 bent en in het Nederlands 20, hoe voelt dat, twee leeftijden tegelijk hebben? Maar 't zijn echte mooie verhalen, dat moet ik je nageven.
Florreke chapter 1 . 11/6/2010
leuk verhaal, lily en haar vriendinnen met James Potter. Ik dacht dat ie trouwens steeds smoor was op Lily of is dat gedoe met Saskia bedoeld om haar jaloers te maken?

Het gedeelte van Severus snap ik niet zo goed. Waarom is ie ineens boos? Maar ik vind het wel leuk dat die jonge Dooddoeners al bijeenkomsten houden en zo.

Happy Greets: Florreke
Nfiz chapter 1 . 11/5/2010
Wauw, mooi geschreven! Dat was het eerste wat ik dacht tijdens het lezen, echt: je woordkeuze, zinsopbouw, de manier waarop het vloeiend doorloopt - zo goed! Het was heel prettig om te lezen en hield de aandacht vast, ook als er weinig gebeurde.

Het einde begreep ik niet helemaal. Althans, ik snap wat er gebeurt, maar niet wáárom. Waarom is Sev zo kwaad? Het is toch niet alsof Lily bevestigend antwoordt op James' plagerij (oké, ze is jaloers, maar ze ontkent het luid en duidelijk). Als ze nou opeens midden in de zaal beginnen te zoenen snap ik Sneeps reactie, maar nu overdrijft 'ie voor mijn gevoel...

Een paar taaltechnische details die me opvielen:

'Hoewel er in de buitenwereld uiteraard nog veel dingen gebeurden die de kranten vulde zodat er amper plaats was voor het sportnieuws – waar James Potter niet bepaald happig op was – was het laatste semester op Zweinstein kalm verlopen.'

'vulde' 'vulden' ... En dat James er niet happig op was is raar - ik snap wat je bedoelt, maar nu lijkt het net of 'ie niet happig is op sportnieuws! Of ligt dat aan mij? Je kunt beter zeggen: 'iets waar James Potter niet bepaald blij om was', ofzoiets. Verder moest ik lachen om de uitdrukking 'oogje in het zeil halen' ( oogje in het zeil houden ;)) en het raam dat hij had 'opgezet' had hij natuurlijk gewoon 'opengezet'. En de laatste zin vond ik niet mooi geformuleerd, 'het begin was begonnen' vind ik nogal dubbelop.

Afijn, genoeg gezeurd, ik vind het namelijk wel echt een goede oneshot, prachtig taalgebruik! En fantastische personages, hèhè. D