Reviews for Een Wereld Zonder Jouw
MissPerses chapter 1 . 1/3/2011
Als allereerste wat een ontroerend en mooi verhaal. Het raakte me echt. Vooral de volgende stukjes:

- [i]""Voor je eigen bestwil." Mompel ik zachtjes en het klinkt volledig ongeloofwaardig. Misschien ben ik te egoïstisch om je bij me vandaan te halen. Want zie je, Hermelien, ik ben slecht. Een laffe Dooddoener, die iemand zo mooi als jij niet verdient. Je vrienden zagen het, je familie zag het. Alleen jij weigerde het te zien. Ik moest het je wel laten zien."[/i] - Deze laat duidelijk merken hoeveel Draco van haar houdt. Dat hij al in staat was haar in eerste instantie af te schrikken, het is gewoon niets voor een Zwadderaar om niet egoïstisch te zijn.

- [i]""Ik hou van je, Hermelien." Mompel je zachtjes in mijn oor. "I-ik ben een dwaas. Ik verdien je niet. Maar ik kan je niet laten gaan. Een woord van jouw zal mij van hier doen verdwijnen, Hermelien. Ik…""[/i] - Dit stukje raakte me echt. Het was te verwachten dat Draco niet nobel kon blijven, dat zit niet in hem. Maar al kan hij haar niet laten gaan, toch geeft hij haar de keus.

- [i]""Draco." Mijn vingers vliegen naar jouw lippen en mijn ogen vullen zich met tranen. Zachtjes zoent je mijn vingers.

"Hou je mond en kus me." Weet ik er nog uit te brengen. Jouw hand grijpt de mijne.

"Met alle plezier." Je lippen vinden de mijne en ik slaak een zucht van verlichting. Dit was mijn wereld. Een wereld met Draco. Het mag dan niet perfect, hij mag dan niet perfect zijn, maar hij was van mij. En dat is wat telde."[/i] - Dit is zo'n duidelijk stukje van ware liefde overwint alles. Zolang je je hart maar volgt.

Ok en nu dan de kritiek. Voor ik begin wil ik even zeggen dat het alleen maar tips zijn, waar een ander heel anders over kan denken.

- [i]'Het regent. Druppels decoreren het raam waardoor ik naar buiten kijk. Vroeger dacht ik dat regen symbolisch stond voor iets moois.

"Hermelien, gaat alles wel goed?" Lieve Ginny, altijd zorgzaam. Ik draai me om en kijk in haar bezorgde ogen.'[i] - Na 'moois.' en voor '"Hermelien,' is er een verandering van point of view. Ik zou het wat duidelijker hebben gemaakt door een extra enter of zoiets als:

Vroeger dacht ik dat regen symbolisch stond voor iets moois.

-

"Hermelien gaat alles wel goed?" etc.

Dan is het duidelijker dat die verandering er is.

- [i]"Dan opeens zijn mijn lippen gevangen door de jouwe." - Persoonlijk vind ik de zin lekkerder lopen als je 'opeens' en 'zijn' had omgedraaid:

Dan zijn opeens mijn lippen gevangen door de jouwe.

En als laatste 'kritiek' zeg je op een gegeven moment dat Draco 'steelblauwe ogen' heeft. Ten eerste zou het dan staalblauwe ogen moeten zijn en ten tweede heeft Draco voor zover ik weet grijze ogen. (Ik kan het natuurlijk mis hebben :P)

Nog eens, wat een geweldig verhaal vol gevoel al is het dan kort. En omdat het kort is, is het nog indrukwekkender dat je me echt hebt laten voelen hoe Draco en Hermelien zich voelde.

xx