Het is kerstavond. Lila ligt in bed en ze staart naar het raam. Ze heeft haar gordijnen vannacht open gelaten, de lucht is zo helder en mooi.. Ze staart naar de sterren en de maan is halfvol. De sterren zijn goed te zien. Alles ziet er prachtig uit.

Plotseling ziet ze een ster die steeds feller wordt. Lila kijkt verbaasd en knijpt haar ogen tot spleetjes om te kijken of ze het werkelijk ziet. Ze knippert een paar keer maar de ster blijft maar groeien. Opeens komt het in beweging en vliegt als een lichtgevende bol langs de aarde. Daarna wordt het steeds kleiner en is niet meer te zien.

Lila staart er met open mond naar en zegt 'wow' zonder haar stem te gebruiken. Ze is zo opgewonden en wil het tegen iedereen gaan vertellen, maar dat kan ze beter morgen doen, bedenkt ze zich. Ze kijkt nog een keer naar buiten.

Opeens lijkt het wel alsof ze in de verte nog meer vallende sterren ziet. Kleintjes, dit keer. Maar opeens schieten er ook wat sterren omlaag bijna boven hun huis! Lila kijkt met grote ogen naar de prachtige lichtgevende strepen die door de lucht zoeven.

Maar dan gebeurt er iets vreemds, iets wat Lila nog nooit eerder gezien heeft; ze ziet een vallende ster naar beneden komen, heel vlak bij, langs haar slaapkamerraam, en ze hoort dat het een magisch geluid maakt. Zodra de bol licht de grond van Lila's achtertuin raakt, spat de witte bol uiteen in allemaal gekleurde, sprankelende brokjes ster.

Lila wrijft in haar ogen en staart naar de gekleurde, stuiterende stukjes ster. De kleuren zijn zo helder, er dansen minstens vijf brokjes op en neer op het gras, paars, blauw, zilver, rood, geel.. En dan verwijnen de brokjes ster in het niets. Alsof ze er nooit geweest waren.

Voordat Lila zich realiseert wat er gebeurt is, schiet er nog een lichtstraal uit de hemel en landt op aarde, wat daarna verandert in een aantal dansende stukjes ster. En een eindje verderop nog één! En nog één! Al snel dansen erg veel gekleurde sterretjes voor de ogen van Lila. Het ziet er zo prachtig uit, dat Lila er naar toe wil gaan en ze oppakken en vasthouden en..

Het lijkt wel een meteorenregen van prachtige fonkelende sterretjes, en sommige sterretjes verdwijnen maar een eindje verderop landen dan weer nieuwe. Lila schudt zichzelf snel wakker uit haar gedachten, en springt haar bed uit. Als ze snel is, kan ze misschien zo'n gekleurd sterretje bewaren! Snel rent ze de trap af, trekt een lange jas die tot haar knieën komt aan en rent de tuin in.

Gelukkig is ze nog op tijd. Ze staart met open mond naar de tientallen vallende sterren die voor haar ogen in de tuin landen en zich opsplitsen in een stuk of vier brokjes sprookjesachtige, gekleurde sterretjes. Ze hoort een prachtig magisch geluid als zo'n vallende ster door de lucht gaat, en overal komt glitterachtig stof vanaf.

Op dat moment landt er een vallende ster vlak voor haar voeten en spat uit elkaar in brokjes ster. Lila schrikt even maar kijkt dan vol bewondering naar de kleurrijke figuren. De brokjes stuiteren vrolijk op de grond. Een eindje verderop ziet Lila weer een paar brokjes in het niets verdwijnen. Voorzichtig loopt ze naar de stukjes ster toe en steekt haar hand uit. Ze vangt voorzichtig een paars stukje ster. Het is best groot, ze moet het met twee handen vasthouden, maar helemaal niet zwaar. Er valt glitterachtig stof af wat verdwijnt zodra het de grond raakt. Lila staart ernaar. De andere brokjes ster verdwijnen al, maar het paarse stukje dat Lila vast heeft niet. Ze strijkt met haar hand over het stukje ster en het voelt glad aan. Misschien kan ze het mee naar binnen nemen!

Met het stukje ster onder haar arm opent ze de deur, maar plotseling hoort ze een vreemd, schattig stemmetje achter haar. Verbaasd draait ze zich om en ze schrikt; voor haar zweeft een klein, geel wezentje. Het wezentje heeft twee zwarte oogjes en ziet eruit als een schattig speelgoedje voor peuters. Het wezentje heeft geen mond maar maakt toch hoge, schattige geluidjes dat op een lach lijkt. Het wezentje heeft twee kleine armpjes en twee kleine beentjes en heeft de vorm van een ster. Lila staart er vol ongeloof naar.