Ganska kort del, man Elarra kommer inte att kunna uppdatera på ett tag. Dessutom känner hon att hon måste lägga ut lite till, hon är rädd at få ett tangentbord i halsen.

Metallicafangirl, förklaringen till att Ridcully är med är att Elarra har en liten tävling på ett annat ställe där hon lägger ut den här berättelsen. Den som kan hitta karaktären från en annan bok vinner tio poäng till sitt elevhem – så vilket tillhör du?

***

"Men, Remus, varför?"

"För att annars skulle deras ledare aldrig gå med på avtalet, Ella", svarade Remus lugnt. "Peter, Neptunus är en planet, ingen måne."

"Åh", sade Peter, och Remus suckade.

"Isolde, du håller också på med astronomi just nu, eller hur? Bra, kan inte du försöka hjälpa Peter med det här…"

Det hade varit Remus idé. Han, Peter och en del andra som behövde hjälp brukade sitta i biblioteket varje eftermiddag, och han föreslog att jag skulle vara med. På så sätt kunde jag träffa Peter, och jag lärde mig också en hel del som var över min klass' nivå.

Nu satt jag alltså här, tillsammans med Remus, Peter, och två andra jag inte kände. Remus hade presenterat den brunhåriga flickan som Shanya Shildary från Rawenclaw, och den andra flickan var en ljuslockig, ständigt leende Elanor Gamgee från Gryffindor. Jag lutade mig fram över Peters (tack, Remus) axel, och läste igenom hans uppsats om Mars. Den var i ett ganska bedrövligt tillstånd, och jag påpekade det. Han rodnade, och jag började rätta de mer uppenbara felen. Under tiden förklarade Shanya något om svartalfernas första uppror för Elanor, och Remus satt och skrev koncentrerat.

"Ja, James?", sade Remus utan att titta upp.

James Potter, som tillsammans med Sirius Black hade kommit smygande från bakom en bokhylla, skrattade.

"Någon gång ska jag lyckas överraska dig", sade han.

"Vi är tillbaka", tillkännagav Black högtravande.

Peter skrattade nervöst. Remus lade ifrån sig fjäderpennan, och vände sig om.

"Det verkar inte bättre", sade han.

"Och nu ska vi ut och göra illdåd", fortsatte Black glatt. "Kom! Du anar inte vad jag har…"

"Det har inte slagit dig att Remus kan vara upptagen?" frågade Shanya spetsigt, men med ett leende.

Black blinkade till. Den tanken var tydligen helt ny.

"Ta det lugnt, jag kommer", muttrade Remus, och började samla ihop sina saker. "Peter?"

Peter nickade ivrigt, och stuvade ner sina saker i skolväskan. Bläcket på det senaste pergamentet han hade skrivit hade inte hunnit torka, det skulle vara helt utkladdat när han tog upp det igen. Han följde efter de andra när de skyndade ut ur biblioteket, viskande om någon ny plan.

Jag skrev klart min uppsats, sedan gick jag tillbaka till Slytherins sällskapsrum.

"Var har du varit?" frågade Victoria.

"Biblioteket", svarade jag. "Gjort läxor."

"Ah. Schack?"