Természetesen ebből az egészből semmi sem az enyém, különösen, mivel ez egy fordítás egy Robin nevű amerikai lány DeathBeforeDishonor című történetének a fordítása.Talán van aki már olvasta eredetiben, szerintem egyszerűen tökéletes -úgyhogy minden, ami rossz, az a fordítás hibája!

Szívesen fogadok minden véleményt! De igazán:)

Jó szórakozást!

Előszó

Kedves Sirius,

Eddig nem akartam írni, mert féltem, hogy rögtön idejössz és a Minisztérium emberei vagy a mugli rendőrök elfoghatnak, de azt hiszem mégis kénytelen leszek elmondani! Az egész egy hónappal ezelőtt kezdődött, amikor Petúnia néni megismerkedett a könyvtárban egy férfival. Fogalmam sincs, mit kereshetett a könyvtárban, soha nem szokott oda járni, de mindenesetre nagyon összebarátkozott azzal az emberrel. Vernon bácsinak is bemutatta, és meglepően jól kijöttek egymással. Véletlenül hallottam, amikor Petúnia néni Dudleynak mesélt az idegenről és valami nagyon furcsát mondott.

Az a férfi azt állítja, hogy ismer engem! Állítólag a szüleim iskolai barátja, és felajánlotta, hogy vigyáz rám, amíg Dursleyék nyaralnak. Természetesen engem nem akarnak elvinni magukkal, (de amúgy sem akarnék velük menni valami hülye vidámparkba!), így aztán kapva kaptak az alkalmon. De eltértem a lényegtől! Szóval, azt mondja ez a férfi, hogy nyugodtan odaköltözhetek hozzá, arra a másfél hétre, amíg a nagynénémék nyaralnak, mert nagyon jó lenne újra látni James Potter fiát, akivel nagyon jó barátok voltak az iskolában.

Nem tudom, hány nagyon jó barátja volt a papámnak, de, ha ez az idegen nem te vagy, vagy esetleg Lupin professzor, akkor szerintem nagy gáz van. Remélem, hogy nincs igazam, de te biztos szóltál volna előre, ha ilyesmit tervezel. Azt sem hiszem, hogy a Roxfortból lenne valaki, mert biztos vagyok benne, hogy Dumbledore professzor is értesített volna. Egyébként is, az egyetlen, aki eszembe jut, mint apa évfolyamtársa, az Piton. Ő pedig biztos nem nevezné magát apa barátjának. A halálos ellenség sokkal találóbb lenne! Ráadásul őt Petúnia néni biztosan utálná. Azt mondaná ápolatlan és ráférne egy rendes zuhany (és mellesleg kivételesen igaza is lenne!).

Egy szóval, én azt hiszem ez a rejtélyes idegen Féregfark!

Nem tudom ki más lehetne, és nagyon félek. Dursleyék azt mondták, egy barátjuk fog vigyázni rám, és hallottam, amint Vernon bácsi azt mondta, reméli, hogy tényleg vállalni fogja. Megkérdeztem, hogy nem mehetnék-e esetleg Ronékhoz, de nemet mondtak. Szerintük ez hálátlan dolog lenne, nem lehet egy ilyen kedves ajánlatot visszautasítani.

És már HOLNAP oda kell mennem hozzá! Csak ma reggel szóltak, és csak most tudtam írni. Nem tudom, mit tehetnék! Ha megszököm, Voldemort biztos megtalál. De mi van, ha tényleg Féregfark az! Mit csináljak?

Remélem hamar megkapod ezt a levelet!

Harry