Disclaimer: Harry Potter en W.I.T.C.H. zijn niet van mij

Hoofdstuk vieeeeeeeeeeeeeerrrr! R&R

yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

4. De eerste schooldag

, Wat hebben we zo meteen als eerst?'' Vroeg Irma aan Will. , Toverdranken en daarna bezweringen.'' Antwoordde Will. , Zeg over gisteren…'' Begon Irma. , Wat doen we ermee?'' Will zette haar beker neer. , Ik weet niet, we kunnen het beter nog even geheim houden.'' Irma opende haar mond om iets te zeggen, maar werd onderbroken door Cornelia.

, Raad eens waar ik ons voor opgegeven heb?'' Vroeg Cornelia. , Ik zou het echt niet weten.'' Zei Irma nors. , Voorspellend reken!'' Antwoordde Cornelia. Will spuugde haar koffie uit en Irma riep keihard,, WAT!'' Iedereen in de grote zaal keek haar aan. Irma werd rood en ging gauw weer zitten.

, Wat bezielt jou dan ineens?'' Vroeg Cornelia. , Niet nu.'' Siste Will. Cedric had hen nauwkeurig in de gaten gehouden en grijnsde. Hij stond op en verliet de grote zaal, Will keek hem na. , Kom we gaan.'' Zei ze tegen Irma. , Hey waar gaan jullie heen?'' Vroeg Elyon. , Naar de les.'' Zei Will met een gemaakte glimlach. , Oh ja?'' Zei Irma, Will gaf haar een elleboog. , Oh, ja dat is ook zo we gaan naar de les. We kunnen niet wachten om te beginnen. Later.'' Zei Irma.

, Ze gedragen zich heel vreemd.'' Zei Cornelia. , Zou het met die nieuwe leraar te maken hebben?'', Ze zijn gewoon wat gespannen.'' Zei Taranee. , Ja oké, maar toen ik ze vertelde dat ik ons voor voorspellend rekenen had opgegeven, gingen ze helemaal door het lint.'' Zei Cornelia.

Irma en Will volgden Cedric opnieuw. , Is dit wel een goed idee?'' Vroeg Irma. , Sst, straks hoort hij ons.'' Fluisterde Will. Ze kwamen in een verlaten gang. , Waar is hij nou?'' Vroeg Will. , Ik zou het niet weten. Waarschijnlijk heeft hij een geheime gang genomen of zo.'' Zei Irma. Will zuchtte. , Nou laten we maar naar de les gaan, het is toch bijna tijd.'' Irma knikte en ze gingen op weg naar de kerkers.

Cedric had zich achter een standbeeld verstopt. , Dus ze weten mijn kleine geheimpje…'' Siste hij. , Dat is slecht… heel slecht.''

, Daar zijn jullie!'' Riep Hai-Lin. , Alvast naar de les gaan, ja tuurlijk. Daarom zijn wij hier ook eerder dan jullie.'' Zei Cornelia. , We waren verdwaald.'' Zei Irma. , Natuurlijk jullie waren verdwaald.'' Zei Cornelia. , Hou er nou maar over Cornelia.'' Zei Taranee. , Ze zijn er nu toch?'' Cornelia haalde haar schouders op.

Harry, Ron en Hermelien kwamen de kerkers binnen. , Oh hallo. Klaar voor toverdranken?'' Vroeg Hermelien. , Iedere minuut iets minder.'' Zei Taranee. , Maak je maar geen zorgen het valt reuze mee. De professor is-'' Zei Hermelien maar Ron viel haar in de rede. , Een enorme zak.'' Zei hij. , Hij moet echt niks van Griffoendors hebben en de Zwadderaars trekt hij voor.

, Jaloers Wemel?'' Vroeg Malfidus. , Waar op?'' Vroeg Ron. , Ik hoef niet zo'n hielenlikker als jou te zijn dank je.'' Malfidus grijnsde. , Je opmerkingen zijn triest Wemel.'' Hij richtte zich tot Cornelia. , Zeg Cornelia was het toch?'' Ze knikte. , Zin om een keer met mij naar Zweinsveld te gaan?'', Oh heel graag zelfs waar-'' Begon Cornelia. , Jullie mogen naar binnen.'' Zei Sneep.

Cornelia was diep beledigd dat hij haar zo ruw had afgekapt, maar ze zei maar niks en ging naast Elyon zitten. , Voor onze uitwisselingsstudenten ik tolereer geen geknoei of mislukkingen. Potter kan jullie hier alles over vertellen.'' Zei Sneep. De zwadderaars lachten. Harry keek hem boos aan. , Waarom heb ik het idee dat hij een hekel aan Harry heeft?'' Vroeg Irma aan Will. Will knikte. , Of hij is gewoon een enorm stuk chagrijn.'' Fluisterde ze terug.

, Deze les gaan jullie samen werken aan een slaapdrank. Aan het eind van de les zal deze getest worden op deze kikkers.'' Will stak haar hand op. , Ja juffrouw?'' , Vandom professor. Is dat niet zielig voor die kikkers?'' Sneep's gezichts werd een tintje roder, maar hij hield zich in. , Als jullie mijn instructies goed opvolgen, zal er niks zieligs aan zijn.''

Cornelia en Elyon gingen dicht bij Malfidus zitten, Taranee en Hai-Lin gingen bij Irma en Will zitten. , Moet je dat zien.'' Siste Irma. , Ze kwijlt gewoon zo wat over hem heen.'', Volgens mij is het wederzijds…'' Zei Taranee. Cornelia glimlachte constant naar Malfidus en ze speelde met haar haar. , Mag ik een teiltje?'' Zei Irma nijdig.

Aan het eind van de les werd de slaapdrank op de kikkers getest. Will, Irma, Taranee en Hai-Lin's toverdranken waren goedgekeurd, maar Cornelia en Elyon's toverdrank was te sterk en de kikker wou niet meer wakker worden. , Omdat dit jullie eerste les is zal ik jullie niet straffen, maar Wemel en Potter hebben minder geluk.'' Zei Sneep met een boosaardige grijns.

, Zeg Harry ik heb het idee dat die leraar jou niet echt aardig vind.'' Zei Will. , Dat is een lang verhaal.'' Grijnsde Harry. Will bloosde. Toen ze bij het bezweringenlokaal aankwamen stonden Cornelia en Elyon weer bij Malfidus en Zabini. , Echt waar ben jij de zoeker in het zwerkbal team?'' Vroeg Cornelia. , Ach ja, ze konden we onmogelijk weigeren.'' Zei Malfidus zelfvoldaan. , Met mijn talent. Wie zou me nou niet willen? Het team van Griffoendor heeft me nog gesmeekt om voor ze te spelen, maar ik blijf achter Zwadderich staan.''

Harry kuchte. , Ja Potter?'' Zei Malfidus. , Zei je nou net dat Griffoendor jou had gesmeekt om voor ze te spelen?'' Vroeg Harry. , Je bent toch niet doof of wel? Dat modderbloedje heeft vast je oren aangetast.'' Antwoordde Malfidus. Harry greep zijn toverstok, maar Hermelien greep hem bij z'n arm. , Nee Harry niet doen, hij is het niet waard.''

, Zijn er problemen?'' Vroeg Cedric. , Nee professor, geen problemen.'' Zei Harry. , Jullie leraar bezweringen is ziek dus ik zal voor hem invallen. Als jullie mij nu willen volgen.'' Vervolgde Cedric. De groep liep achter hem aan, maar Will en Irma bleven staan. , Wat nu?'' Fluisterde Irma. , We hebben geen keus, we kunnen moeilijk gaan spijbelen op onze eerste schooldag.'' Fluisterde Will.

Irma en Will volgden de groep met tegenzin. Ze gingen een lokaal binnen Will en Irma gingen helemaal achterin de klas zitten. , Will, Irma kom hier zitten.'' Riep Elyon. , Nee bedankt, Will en ik zitten hier goed.'' Zei Irma gauw. Elyon haalde haar schouders op en ging naast Cornelia zitten.

De les verliep normaal en rustig. Will bleef Cedric volgen vanuit haar ooghoeken, terwijl ze zich op haar werk probeerde te concentreren. Irma vroeg om de minuut wat hij deed en Will irriteerde zich daar groen en geel aan. , Wat doet hij nu?'' Fluisterde Irma. , Hij loopt door de klas, kun je nu even je mond houden?'' Siste Will. Cedric keek steeds in hun richting.

, Wat doet hij nu?'' Vroeg Irma. , Hij kijkt de hele tijd naar ons en kun je nu je bek even houden!'' Zei Will. , Sorry.'' Fluisterde Irma. Will concentreerde zich weer op haar werk. Opeens verscheen er een schaduw op haar werk. Ze durfde niet op te kijken. De schaduw verdween van haar werk en Will durfde weer op te kijken. , Is hij weg?'' Fluisterde Irma. Irma had ook niet op durven kijken en zat zwat met haar gezicht in haar boek.

, Ja je kunt weer opkijken.'' Zei Will. De bel ging en Will en Irma waren als eersten weg. , Nou we hebben het overleefd.'' Zei Irma opgelucht. Will en Irma wouden net naar de grote zaal gaan toen ze bij hun gewaden werden gegrepen. Cornelia, Elyon, Hai-Lin en Taranee loodsten ze een leeg lokaal in. Cornelia keek of niemand ze had gezien en sloot de deur.

, Oké wat is er aan de hand?'' Vroeg ze. , Wat zou er aan de hand moeten zijn?'' Vroeg Irma onschuldig. , Jullie gedragen je ontzettend vreemd. Gaat het om die nieuwe leraar?'' Vroeg Hai-Lin. Will en Irma keken elkaar aan alsof ze van elkaar hoopten dat ze een idee hadden.

, Eh, ja er is inderdaad iets met die leraar.'' Begon Will. , Nou?'' Vroegen de meiden. , Irma ze eh… ze is eh… Ja Irma is verliefd op hem!'' Verzon Will. Irma keek haar verbaasd aan en begreep de hint. , Oh ja, ik ben helemaal verliefd. Het was liefde op het eerste gezicht. Geen verdere details! Kom Will we gaan.'' Zei ze. Ze trok Will aan haar arm het lokaal uit.

, Wat was dat dan voor een actie?'' Vroeg Irma, terwijl ze naar de grote zaal liepen. , Ik kon niks anders bedenken en de waarheid vertellen was niet zo'n goed idee geweest.'' Legde Will uit. , Cornelia is gek op dat soort roddels. Wat als ze het hem vertelt?'' Zei Irma. , Dat doet ze vast niet. Toch?'' Zei Will. , Over liefde gesproken hoe zit het met jou en Harry?'' Vroeg Irma.

Will ging zitten en zei,, We zijn gewoon vrienden en trouwens we kennen elkaar pas net.'', Oké, oké even controleren. Maar jullie passen wel leuk bij elkaar.'' Zei Irma. , Beter als Cornelia en die slijmbal Malfidus.'' Will lachte en schepte aardappelen op.

Toen de rest van de meiden aan tafel kwamen vertrokken Will en Irma naar de bibliotheek om aan hun huiswerk te beginnen.

, Hebben jullie ook het idee dat ze iets achter houden?'' Vroeg Hai-Lin. , Ja, sinds waarneer valt Irma op oudere mannen?'' Vroeg Elyon. , Nou niet dus.'' Zei Cornelia.

, Zeg Griffoendor heeft vanmiddag zwerkbal training. Zullen we gaan kijken?'' Vroeg Hai-Lin. , Klinkt goed. Misschien komt Malfidus ook wel Cornelia.'' Zei Elyon. , Zou je denken?'' Vroeg Cornelia.

, Malfidus komt altijd als Griffoendor traint.'' Antwoordde Harry. , In dat geval kom ik zeker Harry.'' Zei Cornelia.

yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

, Er moet een verband zijn tussen; die slang, Phobos en Zweinstein.'' Zei Will. , Inderdaad. Ik denk niet dat Phobos zijn beste handlanger voor de lol hierheen stuurt.'' Zei Irma. , Laten we eens kijken naar de afgelopen dagen.'' Zei Will. , Eerst ontdekken we dat onze professor de slang is die ons wil vermoorden en vervolgens houd hij ons constant in de gaten.''

, Misschien wil Phobos weten waarom we hierheen gingen.'' Zei Irma. , En hij weet nog steeds niet wie dat zusje van hem is.'' Will zuchtte. , Het is allemaal zo verwarend. Misschien had Cornelia wel gelijk. En was dit geen goed idee.'' Zei ze. , Natuurlijk was het een goed idee, we moeten alleen die slangengast hier weg krijgen.'' Zei Irma.

, Laten we maar gaan eten.'' Zei Will. , Huiswerk gaat er vandaag niet van komen.'' Irma knikte, ze ruimden hun spullen op en gingen naar de grote zaal.

yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

Cornelia, Elyon, Taranee en Hai-Lin kwamen terug van de zwerkbaltraining. , En hoe was het?'' Vroeg Will. , Echt super, je had Draco moeten zien vliegen. Echt een natuurtalent.'' Antwoordde Cornelia. , En wat hebben jullie eigenlijk gedaan?'' Vroeg Taranee. , Oh, huiswerk gemaakt.'' Zei Will. , Volgende week ga ik dus met Draco naar Zweinsveld, dat is een heel schattig dorpje hier in de buurt…'' Zei Cornelia.

, Ik geloof dat ik net mijn eetlust verloren heb.'' Zuchtte Irma geïrriteerd. , Ik heb er zo'n zin in, hij lijkt me echt de meest romantische persoon hier op Zweinstein…'', Zeg Will, die nachtmerrie die je laatst had.'' Zei Taranee. , Ja wat is daar mee?'' Vroeg Will. , Hij heeft ook van dat perfecte blonde haar.'' , Misschien hebben ze hier in de bibliotheek informatie over dat symbool dat je zag.'' Legde Taranee uit. , Hij vind ook dat ik prachtige oceaan, blauwe ogen heb.''

, Misschien wel ja… Gaan jullie zo mee om even te kijken?'' Vroeg Will. , En hij is ook zo gespierd en atletisch en-'', Cornelia, hou alsjeblieft je KOP EENS DICHT.'' Riep Irma. Cornelia zweeg. , Ja is goed Will, ik moet toch nog mijn huiswerk maken en met Cornelia in de buurt gaat dat niet lukken.'' Zei Taranee. Will, Taranee, Hai-Lin en Irma stonden op en gingen naar de bibliotheek.

, Waar gaan ze nou heen Elyon?'' Vroeg Cornelia. , Naar de bibliotheek.'' Antwoordde Elyon. , Wat gaan ze daar nou weer doen?'' Vroeg Cornelia. , Ik weet niet, ze hadden het over een symbool of zo.'' Zei Elyon. , Nou daar heb ik dus echt geen zin in.'' Zuchtte Cornelia. , Kom wij gaan huiswerk maken in de leerlingenkamer.'' Elyon knikte.

yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

, Ik kan het niet geloven.'' Zuchtte Taranee toen ze terug gingen naar de toren van Griffoendor. , Zoveel boeken en toch geen informatie.'', Ach, we hebben dit weekend tijd zat.'' Zei Will. , Precies en als Cornelia en Elyon ook mee helpen zoeken vinden we vast wel iets.'' Zei Irma. , Het enige wat ik nu wil vinden is een warm, zacht bed.'' Geeuwde Hai-Lin.

, Je hebt gelijk Hai-Lin laten we maar op bed gaan.'' Zei Will. , Wachtwoord?'' Vroeg de Dikke Dame. , Mimbulus mimbeltonia.'' Antwoordde Irma. Het portret zwaaide open en de meiden klommen door het portretgat. , Ah, daar zijn jullie!'' Riep Cornelia. , Kom gauw er is iets met Elyon!'' De meiden renden de trap op naar hun slaapzaal.

Elyon lag op de grond, trillend. , We wilden net op bed gaan en toen stortte ze in en begon ze helemaal te trillen.'' Zei Cornelia. Haar gezicht was lijkbleek. , Laten we er een leraar bij halen.'' Zei Hai-Lin. , Dat doen wij wel, kom Will.'' Zei Irma.

, Wat zou er aan de hand zijn?'' Vroeg Will. , Hm, wacht eens! Weet je nog dat jij dacht dat ze misschien verborgen krachten had?'' Vroeg Irma. , Dus misschien komen die krachten nu naar buiten.'' Will stopte met rennen. , Kom nou we moeten opschieten.'' Riep Irma. , Wacht even…'' Zei Will. , Weet je wat dit misschien betekent?'', Nou?'' Vroeg Irma. , Dat Elyon de ware troonopvolger van Meridian is!'' Zei Will.

, Sst, Will niet zo hard. Wie weet is die slang hier wel in de buurt.'' Siste Irma. , Je hebt gelijk. Laten we nu eerst naar professor Anderling gaan'' Zei Will.

yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

, Hierheen professor!'' Riep Irma. Irma, Will en professor Anderling haasten zich naar de slaapzaal. , Ik denk dat ik professor Perkamentus erbij haal en haar naar de ziekenzaal laat verplaatsen.''

Een kwartier later was Elyon al naar de ziekenzaal overgebracht en was Cornelia met professor Perkamentus en Anderling meegegaan.

, Het heeft geen zin om te wachten Will.'' Zei Hai-Lin. , Ik denk dat Cornelia pas heel laat terugkomt.'', Hai-Lin heeft gelijk Will.'' Zei Taranee. , Wij gaan nu op bed, kom jij ook zo?'' Vroeg Irma. , Ja… ja ik kom er zo aan.'' Zei Will.

, Arme Elyon… Zou ze echt het zusje van Phobos zijn?'' Dacht ze. , Als ik dit aan haar vertel kan het misschien uitlopen en komt Cedric erachter.'' Will zuchtte. Ze dwong zichzelf om op bed te gaan en alles te vergeten. Een paar minuten later liet ze zich in haar bed glijden en viel in slaap.

Droom

, Waar ben ik nu weer in verzeild geraakt?'' Zei Will tegen zichzelf. Ze stond in een donkere kamer met honderden kasten. In die kasten stonden allemaal glazen bollen. , Wat zijn dat voor bollen?'' Ze liep naar een kast toe en pakte een bol op. Deze begon te gloeien en spatte uit elkaar. Ineens hoorde ze overal om zich heen bollen die uit elkaar spatten.

De stukjes gebroken glas vlogen naar elkaar toe en vormde een symbool. Het oog dat Will eerder had gezien. Ze probeerde weg te rennen, maar ze werd weer naar het oog toe gezogen. Alles ging opnieuw zwart…