1: Gnorhms

''Mag ik hier misschien zitten?'' vroeg een bekende, dromerige stem. Ron keek op; voor hem stond Loena Leeflang, alias Lijpo Leeflang.
''Natuurlijk Loena,'' zei Hermelien Griffel vriendelijk. Loena knikte dankbaar naar Hermelien, en ze ging zitten op de bank. Precies tegenover Ron. Ze zaten in de trein naar Londen. Het schooljaar was afgelopen. Het afgelopen schooljaar was erg ingewikkeld, en raar. Sneep, de Halfbloed-prins! Wie had dat kunnen verwachten? Perkamentus...dood. En Ron had het afgelopen jaar verkering met Belinda Broom. Nu Ron het nu bekeek vond hij Belinda Broom maar een achterbaks, jaloers kind.
Hoe had ik ooit verkering kunnen krijgen met háár? vroeg Ron zichzelf af. Ron werd uit zijn gedachtes gewekt toen hij een zacht geklop op de deur hoorde.
''Binnen,'' zei Hermeliens zachte stem. Een kleine tweedejaars kwam binnen. Het was een klein, blond meisje. Ze kwam waarschijnlijk uit Huffelpuf.
''Ehm,'' stotterde het meisje. ''Willen de Uitverkorene...ohw...eh..." Het meisje bloosde en ze keek angstig naar Harry. Ron smoorde zijn gegrinnik in zijn mouw.
''Ga maar verder,'' zei Hermelien en ze gaf Ron een waarschuwende blik. Ron stopte meteen met lachen.
''Willen Harry Potter en Hermelien Griffel komen bij professor Slakhoorn?'' vroeg het meisje nerveus. Harry keek naar Hermelien en te gelijk stonden ze op. Het meisje liep snel de coupé uit.
''Tot straks,'' zei Harry en hij keek Ron vol medelijden aan; hij zat in één coupé met Lijpo Leeflang!
''Kom nou,'' siste Hermelien en ze trok Harry mee.

Loena worp af en toe blikken op Ron. Het irriteerde haar dat hij niets zei. Dan kon ze net zo goed alleen in een coupé zitten.

Ron zuchtte diep. Hij wenste dat Harry en Hermelien snel terugkwamen. Of liever; dat hij mee mócht. Ron had een grote hekel aan professor Skanhoorn. Hij was 'de beste vriend van Harry Potter', dat was iets wat hij gewoon haatte.
"Ron, gaat het wel goed?" vroeg een dromerige stem. Loena. "Je bent toch niet gestoken door een Gnorhm?" Ron keek Loena achterdochtig aan.
"Een watte?" Loena sloeg haar hand voor haar mond.
"Dan ben je echt gestoken door een Gnorhm! Als je door een Grorhm gestoken bent, dan lijd je aan geheugenverlies!" zei Loena. Ron trok zijn wenkbrauwen op.
Ze wordt met de dag gekker...

Het is echt een Gnorhm! Wat had pappie ook alweer gezegd? Je kon hem 'doden' door... Oja! Door iemand te zoenen...

Voordat Ron het wist, voelde hij een mond op zijn mond.
"Waarvoor deed je dat?" vroeg Ron achterdochtig aan Loena.
"Je kunt een Gnorhm verwijderen door iemand te zoenen," zei Loena doodsimpel. Ze boog zich weer naar Ron toe en ze zoende hem weer.
Wat..wat... Opeens wist Ron wat hij moest doen. Hij nam Loena op zijn schoot en hij zoende haar terug.
"Ron?" vroeg een zachte stem. Ron stopte met zijn zoen en hij keek richting de deuropening. Daar stond Hermelien, met tranen in haar ogen...