Donatellos idé kap 1

Donatello satt vid sin dator. Som vanligt. Han hade suttit framför datorn nu i fyra månader! Med undantag för mat, sov och träningstider.

Efter att ha besegrat footklanen och deras ledare Shredder hade de ingenting att göra. Mikey retades med Raffe som började bråka och så fick Leo avsluta det hela. Det skedde ungefär varje dag. Lika ofta som Donni satt framför datorn. (Och så var vi tillbaka där vi började.)

Men så en tidig tisdagsmorgon den 28 november kom Donni på en idé!

Han hade precis läst om julafton på datorn. Och inte vilken julafton som helst! Nej, det var en svensk julafton. Han tyckte att den verkade jättetrevlig och han, hans bröder och Splinter som ändå inte gjorde något märkvärdigt kunde väll ordna en svensk julafton.

Han sprang upp från datorn, för första gången på fyra månader, och samlade hela familjen i köket för att berätta om sin briljanta idé.

Samtalet utflöt ungefär så här:

"Vi ska ha en julafton!" sade Don med ett brett leende.

"En vadå för nånting!" undrade Mikey.

"En julafton Micke!" sa Leo. "Man pyntar huset i rött och grönt. Tar in en gran, och pyntar den också. Sen väntar man på att en tjock röd man ska klättra ner genom skorstenen och ge de snälla barnen presentar." förklarade Leo vidare.

"Vad har du emot röda män om jag får fråga!" sade Raffe och blängde på Leo.

Leo ignorerade honom och vände sig till Don.

"Men då har vi fyra stora problem Don.

1. Vi har ingen skorsten som tomten kan komma in igenom.

2. Vi har inget julpynt.

3. Vi har ingen tomte. (För tror du verkligen att den riktiga tomten kommer ner till ett par muterade ninja sköldpaddor som spöar upp folk varje dag)

4. Om tomten skulle, mot förmodan, komma så skulle Raffael känna sig utanför. Tomten ger ju bara paket till de som varit snälla."

Alla skrattade utom Raffael som snabbt brottade ner storebrorsan på golvet och satte en av sina sais mot Leonardos strupe. I vanliga fall hade han enkelt sparkat upp honom på nåt snyggt ninja vis, men nu ville han veta hur långt diskussionen med Don kom. Så han gav sig.

"Jag har svar på alla dina frågor." sa Don.

" 1. Vi ska fira en svensk jul. Där kommer tomten genom dörren.

2. Vi hjälps åt att göra och köpa julpynt.

3. Tomten finns ju inte på riktigt Mike tappade hakan så i Sverige så är det någon som spelar jultomte. Så, är någon frivillig? Donatello såg frågande ut över den förundrade lilla folkmassan bestående av tre mutantsköldpaddor och en mutantråtta.

"Jag kan vara tomte!" sa Splinter glad över att hans söner äntligen hjälptes åt och gjorde någonting tillsammans. "Fast jag vet försåts inte hur man gör" medgav han fundersamt.

"Jag hjälper dig!" sade Donni och log.

Och 4. i Sverige man varandra paket så alla får. Fast man låtsas försåts att det är tomten."

"Så, vad tycker ni?" undrade Don.

"Jag säger bara COWABUNGA det här kommer att bli skitkul!" sa Micke och hoppade runt i rummet.

"Ja, jag tycker att det kan bi intressant att se vad det blir av det." uttryckte sig Leonardo.

"Tja, varför inte?" sade Raffe som redan tänkte på att han kanske skulle slå in gårdagens fiskben i julklapp till Micke.

"Jag tycker att det verkar som en bra idé. Men för säkerhets skull ska jag meditera över det." sade Splinter och började gå mot sitt rum.

"Ja, det kunde man ju ana." sa Donatello tyst. Så bara hans bröder skulle höra. Men han underskattade den gamle råttans öron…

"Jag hörde dig Donatello!" sade den små sura råttan.

"Förlåt Splinter." sa Donatello förläget.

"Men då bestämmer vi det!" saDon sedan i betydligt gladare ton. "Vi ska ordna en svensk julafon!"


Så kommer det nu att bli en julafton, den första i turtlarnas liv? Och till på köpet en svensk en? Kommer den bli lyckad? Kommer Micke få fiskben av Raffael?

Svaren får ni i nästa kapitel av "Donatellos idé"! Missa inte det!


Snälla lämna en kommentar!Snälla:)