Naam: Dutchie

Datum: Mei 2006

Rating: T

Samenvatting: Crossover CSI en Küstenwache: Holger en Maya gaan op bezoek bij Grissom en Sara in Las Vegas, maar het bezoek loopt niet als gepland.

Disclaimer: Küstenwache is een product van ZDF en Opalmedia. CSI is een product van CBS.

Grissom en Sara liepen hand in hand de aankomsthal in van McCarran International Airport. Sara keek op het aankomstbord en zag dat het vliegtuig al geland was. "Heb je het hun al verteld?" vroeg Grissom en kuste Sara's hand. "Nee, nog niet. Ik denk dat Maya zeer verrast zal zijn," zei een glimlachende Sara. Grissom legde zijn hand op haar als maar ronder wordende buik. Sara legde haar hand op zijn hand en glimlachte. "Daar zijn ze." Grissom wees in de richting waar hij hen zag. Toen Sara Maya zag schoot ze in de lach. "Volgens mij zijn wij niet de enige die…" Sara maakte haar zin niet. Maya omhelsde haar vriendin. "Gefeliciteerd!" zei Holger tegen Grissom en gaf hem een hand. "Jij ook gefeliciteerd," antwoordde Grissom. De mannen glimlachten en keken naar hun vriendinnen. "Hoe ver ben jij?" vroeg Maya aan Sara. "Zes en een halve maand. En jij?" "Zeven," antwoordde Maya. "Mooie timing," zei een lachende Holger. Nu moesten ze toch allemaal lachen. "Kom. Dan gaan we," zei Grissom en nam de koffer over van Maya. "Waar verblijven jullie?" vroeg Sara aan Holger. "Het Luxor-hotel," antwoordde Holger. Tien minuten later stopte Grissom's SUV voor het hotel. "We zien jullie vanavond om 8.00 uur. We komen jullie ophalen," zei Sara. "Is prima. We zien jullie dan vanavond," zei Maya. Holger pakte de koffers en liep achter Maya het hotel binnen.

Het was tien voor acht toen op de deur werd geklopt. Maya opende de deur en liet Grissom en Sara binnen komen. "We moeten even wachten op Holger. Hij is met het thuisfront aan het bellen," zei Maya. "Toch niet zijn werk hoop ik?" vroeg Sara. "Nee," zei Maya lachend. "Zijn kleinzoon," antwoordde ze. "Hij is vandaag voor de eerste keer gaan zwemmen en hij wilde Opa beslist vertellen hoe hij het had gevonden." Sara glimlachte. Holger kwam vanuit de slaapkamer de woonkamer ingelopen. "Hoi," zei hij. "Sorry dat het zolang duurde, maar Tim was niet te stoppen," zei hij lachend. "Volgens mij vond hij het leuk," zei Maya. Holger knikte trots. "Laten we gaan anders missen we onze reservering," zei Grissom.

Ze waren net aan het toetje begonnen toe Grissom's pieper afging. "Sorry," verontschuldigde hij zich en liep naar buiten. Hij belde het nummer en kreeg Greg aan de lijn. "Sorry dat ik stoor Grissom, maar ik heb een crime scene met een heleboel insecten," zei Greg. "Is al goed. Wat is het adres?" vroeg hij. "Geen adres. De crime scene is op Mount Charleston bij…,". "Ik weet waar dat is Greg. Ik ben er in…" Grissom keek op zijn horloge. "40 minuten." Grissom liep terug naar binnen. Hij was nu eens niet blij om naar de crime scene te gaan, maar hij wist dat hij niet anders kon. "Sorry, maar ik moet gaan werken. Greg heeft een crime scene met insecten," verontschuldigde hij zich bij zijn gasten. Hij kusten Sara en nam afscheid van zijn gasten. Hij liep naar de ober en betaalde alvast de rekening. "Insecten?" vroeg Holger aan Sara. "Gil is een forensische entomoloog," legde Sara uit. "Hij kan aan de hand van insecten het tijdstip van overlijden vaststellen." "Interessant," zei Holger. "Dan ben jij de eerste die dat zegt." "Iedereen heeft zijn eigen specialisatie," zei Maya. Sara en Holger knikten. "Blijven jullie in Vegas of gaan jullie op verkenning uit?" vroeg Sara Holger. "We gaan overmorgen op trektocht. We hebben via Internet een aantal plekjes uitgezocht die we willen bezichtigen," vertelde hij haar. Plotseling ging ook Sara's pieper af. Ze pakte haar mobiele en belde het nummer. "Sara ik ben het," zei Grissom. "We hebben je nodig op de crime scene. De crime scene is op Mount Charleston." "Is goed. Ik ben er in 40 minuten," zei ze en sloot haar mobieltje. "Ik moet helaas gaan werken," zei ze tegen Maya en Holger. "Niks aan te doen," zei Maya. Sara pakte haar spullen en liep naar de ober. Deze zei haar dat haar man al had betaald. Sara corrigeerde de man niet en bedankte hem.

Sara stapte uit haar auto en liep rustig naar Grissom toe die stond te praten met Brass. "Wat moet ik doen?" vroeg Sara toen ze naast Grissom kwam staan. "Hoe sterk is je maag?" vroeg Brass. "Hoezo?" vroeg Sara. "Sara, deze crime scene is...verontrustend," zei Grissom gespannen. Sara had Grissom nog nooit zo gezien. "Waar is het slachtoffer?" vroeg ze. "Slachtoffers," verbeterde Brass en wees in naar een groep bomen. Sara liep terug naar haar auto en pakte haar kit. Ze hing haar fototoestel om en deed haar CSI-vest aan. Ze liep rustig richting de lichamen en begroette Greg. "Hey Sara," zei hij, maar hij was niet vrolijk. Zo kende ze Greg niet. "Je kunt het beste nu al door je mond beginnen te ademen," adviseerde hij. Sara deed wat Greg gezegd had en liep naar de lichamen toe. Sara keek goed naar de lichamen en plotseling draaide ze zich om en rende weg richting haar auto. Ze bukte zich voorover en alles dat ze die avond gegeten had kwam eruit. Grissom kwam naast haar staan en wreef over haar rug. Langzaam relaxte ze weer en keek hem aan. "Wat voor een beest doet zo iets?" "Een beest dat we zo snel mogelijk te pakken moeten krijgen," antwoordde hij. Nadat Sara's maag gekalmeerd was ging ze terug naar de lichamen. Ze pakte haar fotocamera en begon vanuit alle posities foto's te maken. "Jakkes," hoorde ze Warrick zeggen toen deze naast haar kwam staan. Warrick schudde zijn hoofd en fotografeerde de voetafdrukken die naast de lichamen waren. Grissom was ondertussen met zijn insecten naar het lab gegaan.

Warrick, Greg en Sara liepen het hoofdkantoor binnen en begonnen meteen met het uitpakken van bewijsmateriaal. Greg liep naar het DNA-lab en gaf zijn bewijs aan Mia. "Kun je me oppiepen als je de resultaten hebt?" vroeg hij. "Is goed, maar het gaat even duren," zei ze toen ze de stapel zag. "Geen probleem," zei Greg en ging terug naar Warrick en Sara. Toen hij de layout kamer binnen liep zag hij dat alleen nog Sara aanwezig was. "Waar is Warrick?" vroeg hij. "Warrick is naar het mortuarium," vertelde ze tegen hem. Greg snelde in de richting van het mortuarium. Dr. Robbins begon net met de lijkenschouwing toen hij binnen kwam. Ondertussen was Catherine Sara gaan helpen in de layout kamer. "Waar is de rest?" vroeg ze aan Sara. "Warrick en Greg zijn naar het mortuarium. Grissom is bezig met zijn insecten en Nick heeft een B&E," vertelde ze. "Ik dacht dat jullie twee vrij hadden. Kregen jullie geen gasten of zo?" vroeg ze. "We hadden vrij," zei ze een beetje geërgerd. "Maar Greg belde in verband met insecten die gevonden waren op de lijken." "Lijken? Ik dacht dat er maar één slachtoffer was?" Catherine keek Sara aan en zag dat ze een beetje groen wegtrok. Ze haalde een foto uit de stapel en schoof hem richting Catherine. Catherine bekeek de foto en slikte. "Deze zaak moet zo snel mogelijk…" zei Catherine maar werd onderbroken. "Worden opgelost!" Ecklie stond in de deuropening. "Wat hebben jullie al gevonden?" vroeg hij aan Catherine. Catherine keek naar de tafel. "We zijn nog bezig om alles te categoriseren," zei ze tegen Ecklie.

TBC