Hoofdstuk 4

Harry zat onderuit gezakt in zijn auto te wachten bij een restaurant. Het echtpaar dat hij had uitgezocht was daar gaan lunchen. Hij volgde hen nu al twee dagen. "Typische toeristen," mompelde hij. Maya en Holger waren net klaar met hun lunch, toen Holgers mobiele telefoon ging. "Ehlers," zei hij. "Holger, dit is Sara." Holger keek verbaast naar Maya. "Hoi Sara. Alles goed?" vroeg hij. "Eigenlijk niet. Hebben jullie een auto gehuurd bij Silva Rental Cars?" "Ja dat klopt. Hoezo?" vroeg Holger. "Je weet toch dat we werden weggeroepen." Holger zei ja. "Dat had te maken met een dubbele moord. Nu is gisteren weer een echtpaar vermoord. En nu hebben we een link gevonden bij het autoverhuurbedrijf," vertelde Sara hem. "Wat voor een link?" "De moordenaar zoek toeristen uit. Het moet een echtpaar zijn waarvan de vrouw hoogzwanger is," vertelde Sara. Holger slikte. "Ik heb het begrepen," zei hij zacht. "Weten jullie wie het is?" vroeg hij. "Ja. Zijn naam is Harry Washington en hij werkt als automonteur bij het verhuurbedrijf." Holger stond op en liep naar de balie. "Hebben jullie toevallig een fax?" vroeg hij aan de barman. Deze knikte. "Hebben jullie een foto van de verdachte?" "Ja. Hoezo?" "Kun je deze doorfaxen. Dan weet ik tenminste voor wie ik moet oppassen," zei Holger. "Wij lichtten de politie in," zei Sara tegen hem. "Deze houdt in de gaten of jullie gevolgd worden. Ik geef hun jullie telefoonnummer, mocht er iets zijn dan kunnen ze jullie bereiken." "Bedankt," zei Holger en sloot zijn mobiele telefoon. Twee minuten later kwam de foto uit de fax gerold. "Bedankt," zei Holger tegen de barman en ging terug aan zijn tafel zitten. "Wat moest Sara?" vroeg Maya. "Er zijn problemen. Wij zitten in problemen," zei Holger zacht tegen haar. "Je weet toch dat Grissom en Sara zijn weggeroepen voor een moord?" fluisterde Holger tegen Maya. Maya knikte en begon een beetje een akelig gevoel te krijgen. "Ze hebben een link gevonden bij Silva Rental Cars. Volgens Sara zouden wij de volgende kunnen zijn." Maya keek hem verschrikt aan. "We moeten voorzichtig zijn. De politie houdt ons al in de gaten. Sara heeft een foto doorgefaxt." Holger legde de foto op tafel en schoof hem naar Maya. "Ik ken die vent," zei ze. "Maar ik weet niet meer waarvan," vertelde ze. "Gaan we terug?" vroeg ze. "Prima." Holger liep naar de bar en betaalde de rekening. Even later waren ze weer op weg, terug naar Las Vegas.

"Nu weet ik weer waar ik die man heb gezien. Die zijn we gisteren tegen gekomen in Zion National Park" vertelde Maya hem nadat ze een uur onderweg waren. "Weet je dat zeker?" vroeg Holger haar. "Honderd procent zeker," zei Maya en keek naar buiten. "Hij is hier," fluisterde ze. "Waar?" vroeg Holger maar keek niet om zich heen. Holgers telefoon ging en hij nam op. "Ehlers!" "Meneer Ehlers? Ik ben hoofdcommissaris Benjamin Valera. Ik wilde u laten weten dat een politieauto u op dit moment volgt," zei hij. "Hij is hier! Hij volgt ons!" vertelde Holger hem. "Wat!" bulderde de commissaris door de telefoon. "Zit die politieauto achter ons aan?" vroeg Holger een beetje paniekerig. "Ik heb radiocontact en hij zit ongeveer zes auto's achter u in een rode Honda." Holger keek in zijn spiegel en zag de rode Honda. "Ik zie hem," zei Holger door de telefoon. "Vertel hun dat in de zwarte Tahoe achter ons de moordenaar zit." Holger sloot de telefoon en keek in zijn achteruitspiegel en keek recht in de ogen van Harry. "Shit!" zei Holger. "Hij weet dat we hem in de gaten hebben."

Harry had in de rode Honda in de gaten gehouden en wist nu zeker dat ht politie moest zijn. Hij gaf plankgas en kwam naast hen rijden. Hij maakte een beweging naar rechts en probeerde Holger en Maya van de weg te rijden. De rode Honda was nu achter de Tahoe gaan rijden en probeerde hem voorbij te komen. Holgers telefoon ging weer. Maya nam op. "Zeg tegen Holger dat hij zich helemaal naar de zijkant gaat en dan ga ik voor hem rijden en sluiten we hem in," zei de politieagent. "Ik zal het doorgeven." Maya vertelde Holger wat de agenten van plan waren. "Zou wel moeten lukken," zei Holger en week uit. Harry probeerde opnieuw hun auto te rammen, maar hij was zo gefocust op Holger en Maya dat hij niet had gezien dat de rode Honda hem voorbij was gereden. De agenten reden nu voor de Tahoe en stapte plotseling op de rem. Harry kon de Honda niet meer ontwijken en botste tegen hen op. De beide auto's kwamen tot stilstand midden op de rijweg. De agenten sprongen uit de auto en richtten hun wapen op de Tahoe. Harry trok zijn wapen en richtte op de agenten. Hij zou zich niet laten pakken. Ze hadden hem al twintig jaar niet kunnen pakken dus nu ook niet, hij stief nog lieven dan dat hij naar de gevangenis moest. Ondertussen was Holger ook gestopt en wachtte tot de agenten de man hadden overmeesterd. Plotseling hoorde ze een aantal schoten vallen. De agenten renden naar de auto en sleurde Harry eruit. Ze werkten hem tegen de grond en deden hem handboeien om. Holger stapte uit en rende naar de auto. Hij zag dat Harry was geraakt in zijn schouder en zag dat hij aan het lachen was. "Dus dit vind je ook nog grappig!" schreeuwde Holger en hij verloor zijn zelfbeheersing. De agent kon hem nog net stoppen. "Meneer Ehlers!" schreeuwde de agent. Maya was naast hem komen staan en probeerde hem te rustig te krijgen. "We hadden dood kunnen zijn!" schreeuwde hij en trok Maya dicht tegen zich aan. Maya hoorde en voelde zijn hoge hartslag. "Het is voorbij Holger," zei ze sussend.

Holger stond met knikkende knieën naast zijn auto. Maya was op de bestuurdersstoel gaan zitten. Toen Holgers telefoon ging reageerde hij niet. Maya pakte de telefoon en nam op. "Maya, Sara hier. Er is nog niets ernstigs gebeurd? We kregen van de politie te horen dat er achtervolging plaats vond?" "We zijn in orde. Het had niet veel gescheeld. De politie heeft de verdachte ingerekend," vertelde Maya haar. "Holger is helemaal van slag, zo heb ik hem nog nooit gezien." "Kan ik wel begrijpen," zei Sara. "Komen jullie terug naar Vegas?" "We waren net onderweg terug," antwoordde Maya. "We zien jullie wel over een paar uurtjes," zei Maya en hing op. "Holger?" zei Maya maar hij reageerde niet. Ze legde haar hand op zijn arm en voelde dat hij schrok. "Alles oké?" vroeg hij bezorgd. "Alles oké. Je was even van de wereld," zei ze tegen hem. "Sorry," verontschuldigde hij zich. "Kom dan gaan we terug naar Vegas," zei ze. Nadat ze hun verklaring hadden afgegeven gingen ze terug naar Vegas. Grissom en Sara stonden al op hun te wachten. Sara en Maya omhelsden elkaar. "Alles oké?" Grissom aan Holger. "Dat was schikken zeg," zei Holger. "Het gaat wat beter. Ik was even helemaal van de wereld," zei Holger tegen hem. "Kan ik wel begrijpen. Gelukkig waren we er op tijd bij," zei hij. "Ja, nog bedankt," zei een zichtbaar opgeluchte Holger. "Dat is ons werk. Eerlijk gezegd was één van onze collega's er op tijd achtergekomen," zei Grissom eerlijk. "Wie?" vroeg Maya. "Greg Sanders," antwoordde Maya. "Dan moeten we hem maar persoonlijk bedanken," zei Holger. Grissom reed samen met Sara, Holger en Maya naar het Lab. "Waar is Greg?" vroeg Grissom toen hij Warrick tegen kwam. "Hij is bij Archie," antwoordde hij. "Dank je," zei hij en samen liepen ze naar het audio lab. "Hey Greg!" zei Grissom vanuit de deuropening. "Hier zijn twee mensen die je graag willen ontmoeten," vertelde hij hem. Greg stond op en liep naar buiten. "We willen je danken voor het uitstekende werk dat je hebt gedaan voor ons," zei Holger en schudde zijn hand. Greg keek hun aan en keek toen naar Grissom en Sara. "Sorry. Ik zal me even voorstellen. Ik ben Holger Ehlers en dit is mijn vriendin Maya Lieven." Greg kreeg een rode kleur. "Niets te danken. Het is mijn werk," zei Greg en glimlachte. "Als jij er niet was geweest dan stonden wij hier misschien niet. Nogmaals bedankt," zei Maya.

"Dit moeten we Greg vertellen," zei Sara toen ze naar de kaart in haar hand keek. "Wat moet je me vertellen?" vroeg Greg toen hij de koffiekamer inliep. "Lees maar..." Sara overhandigde hem de kaart. Toen hij hem gelezen had stond er een glimlach op zijn gezicht. "Wat is het Greg," vroeg Nick nieuwsgierig. "Maya is bevallen van een zoon en raad eens hoe hij heet," zei Greg glimlachend. "Gregory Ehlers..."

Einde