EPILOG – DEN NYE LEDAREN

TONA IN

EFTERMIDDAG – MAGISKOLAN – SAMLINGSRUM

Det är en ny dag. Wyatt bara sitter på soffan och stirrar på Excalibur istället för att sova hela dagen. Han är så fokuserad att han inte hör fotsteg som kommer mot honom.

HENRY: (väcker Wyatt ur koncentrationen) Du kommer inte att märka om någon demon anfaller om du fortsätter med det där.

Henry sätter sig bredvid Wyatt. Chris ställer Skuggornas bok på bordet. Han märker att det är nåt som inte stämmer med Wyatt.

CHRIS: Nåt på tok?

WYATT: Nej då. (kommenterar tveksamt) Det är bara så att… jag vet inte om jag klarar av det här. Jag är inte ens redo för det.

Chris och Henry tänker likadant. Ingen av dem var redo för nåt av det hela som hände dem igår kväll. Men de uppmuntrar varandra.

CHRIS: (uppmuntrar Wyatt) Wyatt, ingen av oss var redo för nåt av det. Henry var inte heller redo för sina häxkrafter när han fick dem. Och vi beslöt oss att inte börja syssla med magi förrän vi tog examen. Men igår klarade vi oss genom att hålla ihop. Du må vara ledare, men det betyder inte att du är ensam.

HENRY: (håller med Chris) Så långe vi håller oss ihop och inte glömmer att vi har hela familjen bakom oss, så klarar vi av vad som helst.

WYATT: (börjar hålla med dem och kommer ihåg en mening han hörde förut) Mamma sa att vi är en överlevande familj och det kommer vi alltid att vara.

Chris och Henry ler och Wyatt ler tillbaka. Efter en stund står han upp, med svärdet i handen.

WYATT: Kom nu, jag är vrålhungrig. En ledare behöver faktiskt äta.

De andra står upp också, Chris tar tag på Skuggornas bok och de börjar ge sig av med Wyatt. Kameran långsamt zoomar ut och visar det stora rummet.

CHRIS: Vi kan väl lika gärna fixa mat i pappas matsal.

HENRY: Tror du inte att de kostar pengar?

WYATT: Tja, vi är ju rektorns söner. Så de har nog inget emot att ge oss gratis mat. Säg hej till den nya Kraften hos Tre.

Killarna spräcker till skratt. När Henry och Wyatt är borta, tittar Chris tillbaka på det stora rummet i en kort stund. Han viftar fingrarna på sin högra hand och telekinetiskt stänger igen dörrarna.

(en tradition med varje säsong på Förhäxads slut att stänga igen dörren. Prue gjorde samma sak i den första episoden, och det är det Chris gjorde nyss.)

TONA UT

SLUT PÅ EPISODEN