Mindennek végén

Eredeti cím: At The End Of All Things
Írta: Ael L. Bolt
Link az angol nyelvű eredetihez: a profilomban, mert itt nem engedi.
Fordította: Wings90

Típus: Gen
Kategória: kimaradt jelenet, AU, félelem, tragédia
Korhatár: PG
Spoiler: The Quest Part 2, The Shroud
Összefoglalás: Sosincs elég idő. AU a The Shroudhoz (10x14).

A fordító jegyzetei: Sötét. Tudom, hogy sötét, de nekem nagyon tetszett. Meg kellett osztanom az öcsémmel, és ha már lefordítottam, mért ne raknám fel?

wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

Amikor felébrednek, azonnal tudják, hogy hatalmas baj történt.

Ellépnek a hibernálókamrától, aminek nem is látszanak a gombjai a sötétben, és érzik a maró hideget sápadt bőrükön. Arra gondolnak, hogy biztosan tél van, de még ahhoz is túl hideg van. Hallgatóznak, de nem hallanak semmit; teljes a csend.

Tétovázva kinyúlnak az érzékeikkel, és körbetapogatják a föld alatti bázist. Megtalálják a sötét utat, ami a felszínre vezet, de egyetlen életjelet sem észlelnek. A rozsdás felvonó kővé van fagyva, de nekik már rég nincs ilyesmire szükségük. Felrepülnek a liftaknán, és sötétebb éjszakába érkeznek, mint amit valaha is láttak. Ahogy landolnak, a bakancsuk koppan a gleccseren; nem látnak semmit, csak a sötétséget. Kinyúlnak, messze, a fagyott óceánok felett, de a világ tökéletesen néma. Nincsenek madarak, halak, vadállatok, még csak baktériumok sem.

Nincsenek emberek.

Felnéznek a lehetetlenül sötét égre, és a rég kihúnyt csillagok halvány derengése előtt megpillantják a Nap kiégett hamvait: csak egy hideg, halott halom az égbolton. Olyan hideg önti el őket, aminek semmi köze a hő döbbenetesen teljes hiányához, és elgondolkoznak, hány milliárd évig is alhattak.

Kinyúlnak a galaxisba, a Világegyetembe, küszködve, hogy az életnek akár csak a leghalványabb morzsáját megtalálják a hatalmas, kongó ürességben. Addig mennek el az érzékeikkel, ameddig csak bírnak; már nincs hová továbbmenni, és még mindig nincs válasz. Térdre rogynak a kérges hóban, és az Ősöket szólítják, könyörögnek, hogy válaszoljon valaki, akárki; de nincs senki.

Végül összeszedik minden erejüket és bátorságukat, és elkeseredve szólítják magát az Orit.

Csend van.

Ott térdelnek a sötét gleccseren, és felfelé néznek, az ürességbe, addig, amíg végül a bőrük visszasötétedik, a sebhelyeik elhalványulnak, és ő újra sebezhetővé válik. Eszébe jut, hogy leírja az utolsó szavait a hóba, de soha nem lesz senki, aki elolvassa, és a teste máris használhatatlan. A hús megfagy, a vér jéggé válik, és Daniel becsukja a szemét.

VÉGE

wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

P.S.: Kérlek küldj egy review-t! Nem számít mi van benne, csak tudjam, hogy elolvasta valaki.