Irányítás

Eredeti cím: Control
Írta: Katerina17
Link az angol nyelvű eredetihez: a profilomban, mert itt nem engedi.
Fordította: Wings90

Típus: Gen
Kategória: dráma, kimaradt jelenet
Korhatár: PG-13
Figyelmeztetés: erőszak, szereplő lehetséges halála
Spoiler: Reckoning Part 1, Reckoning Part 2
Összefoglalás: Ő irányítja az univerzumot.

A szerző jegyzetei: Daniel szempontjából, a Reckoning Part 2, 08x17 végén. Be kell vallanom, hogy imádtam ezt a részt. Egészen új szintre emelte a tiszteletemet Daniel Jackson iránt. Eddig is szerettem a karaktert, de ez most egy egész más megbecsülés. Daniel egyszerűen döbbenetes. Ja, és ez hatalmas, elefántméretű spoilereket tartalmaz a Reckoningból. Ha nem akarod megtudni, távozz, vagy hallgass örökre!
A fordító jegyzetei: Ezt a fanficet nagyon régen találtam és mentettem le a gépemre, amikor még nem volt oldalam. Ezért amikor lefordítottam, nem volt meg a szerző címe, ezért nem is raktam fel. Csak nemrég fedeztem fel az oldalát, és most kértem engedélyt.

wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

Ő irányítja az univerzumot.

Néhány, mindent magába foglaló percig az ő kezében van mindannak a sorsa, amit szeret. Az ellenség megáll a parancsára.

Szinte érzi az egészt tesét remegni attól a feszültségtől, hogy milliónyi elme ellen harcol egyszerre, ami mind őt akarja elpusztítani. Úgy érzi, mindjárt szétrobban a feje.

- Olyan sokan vannak, nemigaz? Túl sokan ahhoz, hogy az elméd megbirkózhasson vele.

A sziszegő hang megtöri a koncentrációját, és ingatag uralma megtörik felette. Kinyitja a szemét. Az mosolyog, és a mosolya egyszerre tökéletes és lelketlen.

Vesztésre áll. Meg fog halni. De nem számít, ha elég időt tud adni a barátainak arra, hogy megmentsék magukat.

- Minden koncentrációdat elveszi az, hogy őket irányítsd.

Kicsavarja a kezéből az irányítást, és ő hirtelen visszakerül a valóságba, a replikátor hajójára, a saját törékeny testébe, ahol nem tehet semmit, csak nézheti, ahogy az meghódít egy galaxist.

Elindul felé, pedig tudja, mennyire értelmetlen ellenállni. Az elmosolyodik.

A penge forró, mint az olvadt szikla, úgy vágja át a csontokat, mint a vajat, és istenem, fááááj...

Összecsuklik, a saját vérében fuldokolva, és egy falnak esik. A sűrű vasízű folyadék megtölti a száját, és sérült tüdeje akadozva leáll.

Önelégülten néz le arra, aki kihívta őt és veszített. Még Samantha Carter emlékei sem készíthették fel őt ennek az embernek a megtántoríthatatlan erejére és eltökéltségére. Azzal, hogy bár rövid időre, de irányítása alá vette az ő testvéreit, Daniel Jackson valami olyasmit tett, amire egyetlen ember sem lehetne képes. A győzelmét csak édesebbé teszi az a tény, hogy ő a legerősebb ember, akivel valaha találkozott.

Nem igazságos, gondolja, hogy úgy kell meghalnia, hogy egy szörnyeteg elméjét látja egy barát arca mögött.

Nagyon fáj...

Az utolsó másodpercben, mielőtt a hullám becsapódik, látja a felismerést annak az arcán, a felismerést, hogy legyőzték, hogy meghal és hogy mindent elveszít.

Egy pillanattal azelőtt, hogy a hajó milliónyi csillogó darabkára esik szét, úgy dönt, nem is olyan rossz úgy meghalni, hogy megmentetted az univerzumot.

VÉGE

wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

A szerző utólagos jegyzetei: A Threads-et (Elvarratlan szálak) még nem láttam, úgyhogy nem tudom, hogy fogják kihúzni ebből Danielt… De nagyon ajánlom, hogy kihúzzák!
A fordító jegyzteti: Nagyon nehéz volt lefordítani, mert az egész arra épül, hogy "he" és "she", amit magyarul lehetetlen visszaadni, szóval ha nem tiszta, hogy ki mit gondol, ezért van.

P.S.: Kérlek küldj egy review-t! Nem számít mi van benne, csak tudjam, hogy elolvasta valaki.