Naam:Dutchie

Titel: Gemini

Datum: november 2007

Woorden: 2969

Spoilers: Geen

Disclaimer: Küstenwache is een product van ZDF en Opalmedia.

Hoofdstuk 1 De grote vraag.

Kai liep met een glimlach het hoofdkantoor binnen. "Hier heeft iemand een goed bui," zei Holger en keek hem aan. "Volgens mij heb je het antwoord gekregen waar je gehoopt op had." Kai knikte. "Gefeliciteerd!" Zei hij en klopte Kai op zijn schouder. Hij kwam dichtbij hem staan. "Als je haar ook maar één keer ongelukkig maakt dan doe ik je wat!" Fluisterde hij. "Prettig weekend!" Riep hij en verliet de controlekamer. Kai moest glimlachen. Dit was niet de eerste keer dat hij dit zei, maar hij zou zijn advies wel opvolgen. Hij wilde de consequenties niet weten als hij dat niet deed.

Flashback

"Gaat het?" Vroeg Yara aan Kai die proestend uit het water kwam. "Ik heb me verslikt," antwoordde hij en viel meteen weer in een hoestbui. Yara pakte zijn duikfles aan en zette die in het rek. "Gaat het?" Vroeg Yara weer. Kai knikte en pakte de duikzak vast. "En? Wat interessants gevonden?" Vroeg ze nieuwsgierig. "Ja, Jou." Zei hij en keek haar aan. Yara voelde dat ze rood begon aan te lopen. "Blozen staat je goed," grapte hij en kuste haar vluchtig op de lippen. Hij drukte de duikzak in haar handen. "Kijk maar eens," zei hij en deed zijn zwemvliezen uit. Yara opende de duikzak en haalde er een gigantische schelp uit. "Wow!" Yara bekeek de schelp van alle kanten. "Kai? Er zit iets in." "Haal het er uit." Zei Kai nieuwsgierig en ging naast haar zitten. Voorzichtig peuterde Yara het object eruit. Yara staarde met open mond naar de ring. "Yara?" Vroeg Kai. Yara keek hem met grote ogen aan en keek toen terug naar de ring die ze in haar hand vasthield. "Wil je met me trouwen?" Vroeg hij zacht en knielde voor haar neer. Langzaam begon het Yara door te dringen. Een glimlach vormde zich op haar gezicht. Kai keek haar hoopvol aan. "Ja!"

Heden

Yara zat voor zich uit te staren. Ze schrok toen er iemand naast haar kwam zitten. "Hoi," zei ze. Holger wist meteen uit haar reactie dat er iets mis was. "Wat is er aan de hand?" vroeg hij. "Is het Kai?" Yara schudde haar hoofd. "Mike stond hier vanmorgen voor de deur," antwoordde ze. Holger kon die naam niet direct plaatsen. "Mike?" Vroeg Holger. "Florida Mike," verduidelijkte Yara. "Moet moest die hier?" Yara haalde haar schouders op. "Hij wilde praten, maar daar had ik geen zin in. Steven heeft hem met geweld naar buiten gesleept." "Heb je het hier al met Kai over gehad?" Vroeg Holger. "Het is belangrijk dat hij dit verhaal ook weet." Yara schudde haar hoofd. "Ik heb hem nog niet alles verteld." Yara legde haar hoofd op Holgers schouder. "Het komt wel goed," zei Holger en sloeg zijn arm om haar heen. "Touwens…" begon hij. "Nog van harte gefeliciteerd." Yara keek hem aan. "Kai?" Holger knikte. "Hij heeft me woensdagavond om jouw hand gevraagd," zei Holger trots. "Hij heeft wat?" Yara keek hem verwonderd aan. "Hij wilde het doen zoals het hoort. Hij stond op de stoep woensdag en heeft het me toen gevraagd." Yara glimlachte en schudde haar hoofd.

Flashback

Kai parkeerde zijn auto voor Holgers huis, maar stapte niet uit. "Kom Kai," zei hij tegen zichzelf. "Dit moet je doen!" Hij stapte uit en liep richting de voordeur. Holger die de auto had zien stoppen stond voor het raam. Toen hij Kai's gezicht zag, wist hij dat er iets aan de hand was. Kai drukte op de bel en twee tellen later opende Holger de deur. "Kai," zei Holger. "Hoi. Mag ik even binnenkomen?" Vroeg hij. "Natuurlijk. Is er iets aan de hand? Is het Yara?" Kai keek hem aan en knikte. "Er is iets en ik wilde iets aan u vragen." Holger keek hem verbaast aan. Had hij het nu goed gehoord. Kai had U gezegd. "Nou, ik zou zeggen gooi het eruit." "Nou het zit zo," begon Kai. "Ik kan het heel goed vinden met Yara. Uhm…meer dan goed. En ik wilde U vragen om haar hand." Holger keek Kai met open mond aan. Holger moest het nog allemaal even verwerken. Had hij het nu goed gehoord. Kai wilde met Yara trouwen. Aan Kai zijn gezicht kon hij zien dat het meende. "Onder één voorwaarde," zei Holger. Kai knikte. "Als jij haar ongelukkig maakt, dan maak ik je leven zuur. Begrepen!" Kai keek hem aan en knikte. "Zo!" Zei Holger. "Wanneer ga je haar vragen," vroeg hij nieuwsgierig. "Morgenavond," antwoordde Kai.

Heden

Yara zat bij de dokter te wachten op de uitslag van de medische keuring. Ongeduldig zat ze te wachten, want voor vanmiddag stond een duik gepland. "Yara Petersen?" Vroeg de dokter. Yara stond op en volgde hem. Ze nam plaats en wachtte op het nieuws. "Ik zie dat je deze keuring hebt aangevraagd in verband met duiken?" Yara knikte. "Ik heb minder goed nieuws voor je wat betreft het duiken, maar het is ook goed nieuws," begon hij. "Uit je bloedwaarden heb ik kunnen opmaken dat je zwanger bent." Yara keek hem aan. "Zwanger?" Vroeg ze. Toen ze de dokter zag knikken, wist ze dat ze hem goed verstaan had. Daar had ze niet op gerekend. "Is verder alles in orde?" Vroeg ze aan de dokter. "Ja, verder ben je geheel gezond. En voor de gezondheid van je ongeboren kind zou ik het duiken achterwegen laten." Yara knikte, ze kende de gevaren van duiken tijdens een zwangerschap. "Ok," zei Yara. "Hier moet ik even aan wennen." "Kan ik begrijpen," zei de dokter. "Maar je bent toch wel blij met je zwangerschap?" Yara keek hem aan. "Ja!" Zei ze resoluut. "Het was niet gepland, maar de baby is meer dan welkom." "Ik kan al een check-up voor je inplannen als je dat wilt." "Graag," antwoordde Yara.