Csókok

Eredeti cím: Kisses
Írta: Pip (a.k.a. Danny'sGirlSG1)
Link az angol nyelvű eredetihez: a profilomban, mert itt nem engedi.
Fordította: Wings90

Típus: Ship
Kategória: vignetta, szerelmi szál
Korhatár: PG-13 / T
Figyelmeztetés: ha kell, minden rész elején szólok.
Spoiler: dettó.

Összefoglalás: Valakinek a csókok nem jelentenek semmit. Nekik a csókok jelentenek mindent. Vignetta-sorozat Danielről, Valáról és a csókokról.

A szerző jegyzetei: Ez nem olyan, mint amit általában írok, ráadásul eddig nem raktam fel semmi DV-központút. Úgy döntöttem, most megpróbálom. Ebben az első részben nincsenek spoilerek... És gyakorlatilag PG, hacsak nem akarsz valami többet belemagyarázni. A következőknél ha szükség lesz spoiler- vagy korhatár-figyelmeztetésre, majd fejezetenként odaírom. Amúgy meg jó olvasást! Külön köszönet a bétámnak, Tarának! Nélküle ez nem jöhetett volna létre.

A fordító jegyzetei: Az előbbi szöveg csak azért vicces, mert mióta Pip ezt 2007 áprilisában elkezdte, azóta semmi mást nem is írt... a Kisses pillanatnyilag 56 vignettából áll, ennek a dark spin-offja, a Wanted 26 fejezet, és azóta elkezdett még 3 hasonló jellegű DV ficet is. Szerintem zseniális a csaj - még ha nicknevet nem is tud választani (hé, Danny'sGirlSG1 még egy dolog, de WillTurner'sChick?) és elsőre nem szimpi a szénfekete hajában az "atomic pink" csík. De aztán rájöttem hogy még jól is áll neki. Velem ő szerettette meg / értette meg a DV romance lényegét. Asszem a Memento Mori után adtam fel az ellenállást, és akkor elolvastam az első DV ficet ami a kezem ügyébe került. Hát ez volt az.

wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

Vignetta #01 - Fontos

(Important)

Vala az élete folyamán nagyon sokféle csókot megtapasztalt. Flörtölős kedvű tiniként, az őt irányító goa'uld keze által, vagy alkuk és meggyőzés eszközeként az éppen aktuális csalásban vagy átverésben - a csókok mindig is a mindennapi élete részei voltak. Semmi különös nem volt bennük.

Fiatalkorában Vala nagyon kíváncsi volt. Hamar rájött, hogy azok az édes falusi fiúk pont ugyanúgy érdeklődnek iránta, mint ő irántuk. A csókok segítségével megkapta, amit akart. A fiúk szerették őt megcsókolni, és a lányok utálták őt ezért. Nem ő tehetett arról, hogy szép volt és bűbájos. Ráadásul, ha őszintén bevallotta magának, tényleg élvezte a csókokat.

A kíváncsiság abban a percben eltűnt, amikor a teste már nem volt a sajátja. Quetesh egy szex-istennő volt. Mikor Vala még kíváncsi volt, és tinédzserként még csak éppenhogy belekóstolt a csókokkal a dologba, Quetesh már nagyon tapasztalt volt, és mélyebb vizekre evezett. A galaxis kalador istennőjének egy csók csak a jéghegy csúcsa volt. Vala akaratlanul is megtanulta a szerelem-mentes, szívtelen csók művészetét - és még sok minden mást is. A goa'uldok számára mások fájdalma volt a leggyakoribb szórakozás. A csókok fájdalmassá, pokolivá váltak. Vala, aki képtelen volt irányítani, hogy mi történik a testével, és hogy hogyan hat Quetesh sok szeretőjére, megutálta a csókokat és mindent, ami velük volt kapcsolatos.

De bármennyire is gyűlölte őket, hamar megtanulta, hogyan vehet meg magának csókokkal szinte akármit. Quetesh után a csókok csak kereskedelmi eszközökké váltak számára. Már rég elmúlt a fiatalságának kíváncsisága, és azok a nevetséges álmok az igaz szerelemről és ragaszkodásról semmivé foszlottak. Minden ért valamit, és hamarosan tőle a valami is rengeteget ért.

A csókok a figyelemelterelés tökéletes eszközévé váltak. Csókolhatott egy férfit pár pillanatig, és mikor vége lett, ő már gondolatban jó pár lépéssel előtte járhatott. Örökölt ékszerek és egyéb csecsebecsék mind felejtve voltak, ha Vala az ajkait használta. Ha szavakkal nem juthatott ki egy szorult helyzetből, a szája akkor is segíthetett neki megszökni.

De ez a fajta mesterkedés csak egy darabig tarthatott. A jó minőségű csókjai egy idő után előnyből hátránnyá lettek. Elterjedt a híre, és a férfiak óvatosságból már nem voltak olyan nyitottak a javaslataira. És ahol mások csókjait nem lehetett megvásárolni, Vala megtanulta, hogyan vegye el őket. A lopás is az üzletei része volt, és ez alól a csók sem lehetett kivétel. Nem sok idő telt el, és a csókjai nagy részét lopnia kellett, hogy az üzleteit keresztül tudja vinni. Ez a megélhetésnek egy bonyolult, idegesítő módja volt, és általában másoknak fájdalmat okozott, de ő nem sokat tehetett ez ellen. Egyszer régen a csók egy édes módja volt annak, hogy elérje azt, amit akart. Egy csók jó szórakozás volt, és kissé szívderítő is. Később a csók csak egy újabb dolog volt, amit lopni lehetett másoktól.

Egészen addig, amíg csókot nem lopott egy nagyon vonzó férfitől, aki a bolygója nagyon primitív hajóját védte.

Ez a csók is csak olyan volt, mint sok másik, ezt megelőző csók - persze a verekedést leszámítva. Vala ezt is csak egy olyan csóknak szánta, amit eltehet a jóképű férfiaktól lopott dolgok emlékei közé. Semmi több...

De ahelyett, hogy a férfi akart volna többet belőle, Vala azon kapta magát, hogy ő az, aki többet akar... belőle.

Ő visszahozott valamit a csókokba, amiről Vala azt hitte, hogy már sok-sok éve elveszítette.

A kíváncsiságot.

Ez a kíváncsiság, amit egy idegen csókja hozott, ez volt az, ami egy egészen új útra vezette Valát. Egy olyan útra, amit egy nagyon vonzó férfi járt, aki az ő nem is olyan primitív bolygóját védte…

Egyszer régen, Vala csókokat lopott férfiaktól, hogy fontosnak érezhesse magát egy pillanatra. Most csak egyetlen férfitől fogad el csókokat. Daniel Jackson olyan csókokat ad neki, amitől Vala fontosnak érzi magát... örökké.

wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

P.S.: Na? Milyen? Kértek még ilyen fordítást:) Kíváncsian várom a kommentárokat! Úgyhogy kérlek, küldj egy review-t!