Kapitel 2.

In kom Mandy. Hon var iklädd i ett litet rutigt nattlinne. Hennes hår var rufsigt. Hon tassade in i rummet.
"Gomorron Amanda", sa Liz åt henne. Lilla Amanda log och hoppade upp i sängen, bredvid Elizabeth. Elizabeth smekte Mandy på huvudet. "Är du hungrig?" Mandy nickade. Liz log och gav ett bröd åt henne. Mandy lyste upp som en sol och började äta på brödet. Elizabeth var inte speciellt hungrig så hon steg upp ur sängen. Hon gick fram till klädskåpet vid ena väggen. Hon tog fram ett par jeans och ett rött linne. När hon bytt om gick hon ner till det lilla köket som fanns bakom baren. Emily satt vid de lilla bordet och läste en tidning.
"Var är Amanda? Hon var inte i sängen." frågade Emily när hon fick syn på Liz. Elizabeth log och svarade:
"Hon är uppe i mitt rum och äter. Hon kom en minut efter att du gått." Hon satte sig på den andra stolen. "Finns det kaffe?"
"Jo", svarade Emily och steg upp. Hon gick fram till diskbordet och hällde upp en kopp åt Liz. "Här." Hon ställde koppen, på bordet, framför Elizabeth.
"Tack", sa Liz och drack av kaffet. "Imorron skall jag till Hogwarts igen." Emily satte sig på stolen.
"Jo, jag vet. Mandy kommer sakna dig", sa hon medan hennes blick for genom tidningen på bordet. "Skall du idag gå och köpa dina böcker?"
Liz nickade.
"Jo, jag skall träffa Alexander", sa hon.
Alexander var hennes bästa kompis på Hogwarts. Det hade blivit kompisar på tågresan i första året. De hade blivit kompisar direkt. Han hade blont hår som hängde över ögonen, som var ljusblåa som himlen. Hans leende lyste upp varje dag. Fast dagen skulle vara hur dyster som helst. Alla trodde att de var ett par men det var de faktiskt inte. Alexander var inte Liz typ av kille. De var mera som syskon faktiskt.
Liz kollade på sin klocka. "Oj, jag måste faktiskt börja gå nu." Hon drack snabbt upp resten av kaffet. "Vi ses senare", sa hon åt Emily och gick ut ur köket genom dörren, som förde till baren. Hon gick genom baren och ut genom dörren. Hon började gå genom mängden av människor. 'underligt att ingen är i baren?' tänkte hon. Baren brukade vara ganska tom på dagarna, men nog brukade det vara i alla fall en eller två. Hon skulle träffa Alex vid Florean Fortescues glassbar.

När hon kom fram stod Alexander redan och väntade på henne.
"Alex!" Hon började springa mot honom. Han vände huvudet mot henne och sträckte fram armarna mot henne. Hon slängde armarna runt hans hals och han snurrade runt med henne.
"Beth", sa han efter att Liz hade släppt taget. Liz log. Det var bara Alexander som kallade henne Beth och det var bara han som fick göra det.
"Jag har saknat dig så mycket", sa Liz och kysste Alex på kinden. "Hur har du haft det?"
Alex log. "Jag har också saknat dig. Jag var i Spanien." Han tog Liz hand. "Kom så går vi!" Han drog med Liz in i glassbaren. Där inne satt massor av människor från Hogwarts. Vid ett bord satt två flickor som gick på samma årskurs som hon. Det gick inte i Gryffindor utan Ravenclaw, men hon hade pratat med dem ibland. Hon log åt dem som hälsning.
"Nå vad vill du ha?"
Hon vände blicken mot Alex. "Förlåt, vad sa du?"
"Jag frågade vad du vill ha", sa Alex lätt. Liz stirrade på honom en stund och svarade:
"Du om någon borde veta att jag inte har pengar."
Alex log. "Jo, det vet jag, men det var inte det jag fråga."
Elizabeth funderade en stund och kom på vad han menade. Hon såg in i hans ögon och skakade på huvudet. Det han ville var att han skulle köpa en glass åt henne. Hon tyckte inte om det för hon kände som om hon skulle bli i skuld till honom.
"Nej Al!"
"Okej du vill ha choklad", sa han och gick till disken. Elizabeth suckade. Han gav aldrig upp. Hon såg runt och sökte ett bord. Hon hittade ett vid fönstret. Hon gick dit och tittade ut genom fönstret. Plötsligt såg hon DEM. Fyra killar som gick och skrattade. Två av dem hade bläcksvart hår och båda var ganska långa. Den tredje hade halmfärgat hår och slitna kläder. Den sista och minsta hade ljust hår och såg ut som om han inte alls hörde till gruppen.
"Vem av dem ser du på?"
Liz vände om. Hon hade inte märkt att Alex hade kommit till bordet. Hon rodnade. "äh ingen." Alex höjde på ögonbrynen.
"Sluta ljuga! Jag känner dig! Han är snygg."
Liz såg frågande på Alexander. "Vem?"
"Black."