Vi är ett par. Om du vill. Det var så Ron hade sagt. Var det bara en dröm eller är Ron hans nu? Kan han få kyssa honom när han vill? Röra honom när som helst? Ja i praktiken i alla fall, sen är det bara det lilla problemet med Hermione och de andra, vad kommer de tycka?

Mest rädd är Harry för vad Hermione kommer att tycka. De har aldrig pratat om något sådant här så han vet inte vad hon tycker om att killar är tillsammans med killar. Ska de bara säga det rakt ut eller ska de gå varsamt fram? Ska de råka röra varandra framför henne? Råka kyssa varandra? Hur sjutton berättar man en sådan här sak?

Klockan visar 05.37 det är… fyra timmar och trettiotre minuter kvar innan hans första lektion börjar. Och minst två timmar innan han ens kan börja tänka på att äta frukost med en annan Gryffindorelev.

Han kan inte somna om och han vet inte vad han ska ta sig till.

Den grönögde vänder blicken mot sängen till höger om honom och tittar rakt in i Rons förhängen. Skulle han orka gå upp och dra dem lite åt sidan så att han kan se Ron? Men det skulle inte spela någon roll för då skulle han behöva ta på sig glasögonen och om han gjorde det så skulle det inte gå att spela att han sover.

Om jag nu inte har somnat med glasögonen på… Tänker han men slår bort tanken. Det vore faktiskt väldigt riskabelt.

Fyra timmar och trettio minuter.

Antingen somnar du nu! Eller så kommer du på något bra att göra! Manar han sig själv. Som om det kommer lyckas! Att tvinga sig själv att somna.

Med en tung suck sätter han sig upp i sängen och går in i badrummet. Han kan ju duscha när han inte kommer på något annat eller kan somna.

Medan han står där under vattenstrålen börjar han tänka på Draco.

Hur skulle hans liv se ut om han valt Draco? Vad hade förändrats? Ja han skulle definitivt inte ha kvar Ron, det är ju ett som är säkert.

Skulle de kunnat ha någon användning av Draco i kriget? Få värdefull information? Nej, det skulle han inte tillåta att de eller han själv gjorde så mot honom. Det är heller ingen idé att försöka att få över honom på deras sida nu heller det skulle bara bli krångligt. Men om han nu skulle gå med på det? Han kommer få skydd dygnet runt. På skolan kan inget hända honom, om nu inte alla eleverna i hans elevhem börjar gå till attack mot honom. Men om han skulle föreslå det här för Draco och sen ligga lågt tills det blir jullov så kan inget hända. Draco kan helt enkelt säga att han måste stanna över jullovet. Dumbledore kan säkert prata med paret Malfoy och Snape kan också säkert prata med dem.

Allt skulle gå galant.

Men då är fortfarande det här lilla fina problemet att Draco gillar honom. Det skulle bara bli krångel med att ha både Ron och Draco i samma rum. Eller? Draco har ju gjort antydningar på att han är okej med det här. Sa han inte det också, eller?

Okej först och främst så ska vi prata med Remus och se vad han tycker och sen så ska han prata med Dumbledore, tänker han.

Harry suckar och stänger av kranarna. Han kliver ut ur duschen och börjar torka sig.

Den här dagen verkar ju bli perfekt!