"Russia, twelve points!"

Suomi hakkasi nyrkillään sohvan käsinojaa ja valtion suu oli halveksuvasti mutrulla. Eikö riittänyt, että Venäjä oli rökittänyt hänet jääkiekossa, pitikö Ivanin pärjätä euroviisuissakin jollain naurettavalla ruikutuslaululla? Euroviisuissa, joihin Suomi ei ollut edes päässyt mukaan tänä vuonna.

Miehen vieressä Ruotsi näytti aivan yhtä happamalta ja kietoi toisen kätensä Suomen hartioille. Hetkeksi Tino jännittyi pelätessään, että Berwald aikoi käyttää häntä suunnilleen samalla tavalla kuin hän käytti sohvaa, mutta sitten mies alkoi silitellä hänen käsivarttaan rauhoittelevasti.

"Venäjä sai täydet pisteet Virolta, Latvialta ja Liettualta, vaikka kappale oli aivan surkea!" Suomi ruikutti ja Ruotsi kohotti kulmaansa.

"Naapureita", Berwaldin selitys oli tavalliseen tapaansa lyhyt ja ytimekäs.

"Et sinä melkein koskaan anna minulle täysiä pisteitä", Suomi sanoi syyttävästi ja Ruotsi liikahti hiukan.

"Ne pelkäävät Venäjää", uusi selitys hiljensi Suomen hetkeksi, mutta se hetki oli lyhyt.

"Onneksi Tanska ja Norja olivat sentään myös mukana. Ja Islanti", Suomen ilme kirkastui, sillä hän ei jaksanut riidellä. Eikä Ivan kuitenkaan koko viisuja voittaisi. Ruotsin kasvoilla käväisi pelottava ilme, kun mies kuuli Tanskan nimen.

Suomi päätti vaihtaa aihetta, sillä Berwaldin jäätävä katse pelotti häntä. Tanskan laulun kanssa oli ollut jotain hämminkiä ja ilmeisesti laulua esittämässä olisi voinut yhtä hyvin olla Ruotsin edustaja.

Suomi ei kuitenkaan voinut olla olematta tyytyväinen, että Ruotsi oli kerrankin kotisohvalla hänen kanssaan viisuja seuraamassa, eikä tarvinnut kilpailla.

"Mikä oli sinun suosikkikappaleesi?", Tino tiedusteli, mutta alkoi innoissaan pulputtaa omista suosikeistaan, kun vastausta ei kuulunut.

"Saksan edustaja on suloinen, mutta minusta vielä suloisempaa on se, että Turkin esiintyjien nimi viittaa Turkin lämpimiin suhteisiin Japanin kanssa… Englannista taas ei olisi ikinä arvannut, että hänen edustajansa kappale on noin imelä."

"Islanti", Ruotsi murahti vastauksen Suomen aiempaan kysymykseen. Pisteidenlaskun loppu lähestyi, eikä jännitys ollut enää kummoinen, kun Saksa oli niin runsaassa johdossa.

"Englanti jäi viimeiseksi", Suomi ihmetteli suljettuaan tv:n. Ruotsi nyökkäsi.

"Amerikka ilahtuu. Englantia käy sääli."

"Nukkumaan", Ruotsi murahti.