Om ni kan ägna en minut åt den här texten innan ni börjar läsa…

Oki, nu är novellen äntligen klar :D Senare dyker det upp fyra uppföljare, med de andra tre spelen, plus en liten extraknäck – som troligtvis kommer vara minst lika lång som alla andra Lite här och var i texten kommer det dyka upp små "fotnoter" som kommer se ut så här t ex. (1). Då ni har läst klart finns det en siffra längst ner på sidan med min lilla förklaring. Varje stycke har också ett eget namn, med en liten betydelse gömd i texten. Det var allt skulle jag tro… Nej visst ja, har ni frågor så är det bara att fråga på!

DET var allt. Jepp, Här kommer inledningen och första stycket!


Det är, som alltid i Starplaces södra område, höst. Runt Jorvik händer mycket. Förutom att löven börjar falla till marken varvas vädret med regnskurar och varma, soliga dagar, och en ny flicka kommer till Starplace. Hon har bott i storstan i hela sitt liv, men hon har alltid älskat hästar. Hon har lärt sig allt hon kunnat om dessa vackra varelser men har aldrig fått chansen att sitta på en. Detta ändras då hon får bo på Jorviks ridskola hos sin farbror. Hon får nya vänner som aldrig har mött en annan verklighet än den de lever i och alla i detta milsvida område har samma starka passion för hästar.

Denna flicka heter Elyonore (1) och är fjorton år gammal. Hon vill berätta en historia för er. Den handlar om de fantastiska Ryttare som finns i Starplace, där hon bor. Hon vill berätta om sina vänner och deras fantastiska hästar. Det här är berättelsen om Höstryttarna. (2)

En idé

"Ely, jag har en idé- se upp med den där!"

Jag hade alltid varit lite spänd då folk dyker upp bakom mig, och efter en liten historia med ett gäng stalltjuvar var jag på helspänn och… Tja, jag skrämmer nästan livet ur folk. Nu hade jag snurrat runt och höjt grepen till försvar, men jag sänkte den snabbt igen. Det var bara Herman.

"Förlåt", sade jag och körde in grepen i den tjocka halmen.

Herman är min farbror och äger Jorviks ridskola som ligger i Starplaces södra spets. Mina föräldrar reser mycket i sitt jobb och därför hade jag nyligen flyttat till Starplace och jobbade i Jorvik. Jag har alltid älskat hästar, men jag hade då aldrig haft tillfälle att rida. Nu var jag glad över att ens vara i närheten av Jorviks trettio hästar.

"Jag tänkte att du skulle prova den nya hästen, Dopey", sade Herman.

Jag höjde ett ögonbryn.

"Irish Draughten? Var det inte den som skickade Linda i backen?"

"Jodå, men då var han bara lite nervös över att vara på ett helt nytt ställe. Så är han ju bara fem år gammal och han är inte heller så mycket riden heller. Men med lite träning så skulle han kunna bli en Höstponny."

"Är inte det lite höga förväntningar, Herman?"

Nu undrar ni bergsäkert vad en Höstponny är. Grejen är att det här i Starplace finns det en massa ungdomar som har minst en häst var som rider omkring och hjälper andra på olika sätt samtidigt som de tränar och tävlar om Claymorepriset och andra stora utmärkelser inom hästsporten. Just området runt storstallen Jorvik, Hillcrest, Valedale och Firgrove är tillhållet för Höstryttarna. Deras hästar kallas för Höstponnyer, även fast de flesta är över ponnymåttet. Det är höga krav på Höstponnyerna, som att de måste kunna springa en viss distans på speciell tid. Reglerna är extremt avancerade och det är inte många hästar som klarar proven. Det finns ganska många ryttare som inte bor i Höstzonen, men de håller antingen till i Vinterzonen, Vårzonen eller i Sommarzonen. Många av dem har jag aldrig ens hört talas om, och det är nog ingen som vet exakt hur många Ryttare som reser inom Starplace. Typiskt, jag kan aldrig hålla mig till ämnet: Nu vet du i varje fall vad en Höstponny är.

"Nej då", sade Herman glatt. "Om han får en bra ryttare kommer han kunna mäta sig med Tin-Can."

"Men snälla du, vem skulle kunna träna upp honom till en Höstponny?"

"Det har jag redan uttryckt tydligt, Elyonore – Jag vill att du provar honom."

Jag fann mig själv med att skratta högt.

"Snälla Herman, jag har ju aldrig ens suttit upp på en häst!"

"Men du kan allt i teorin", försökte Herman då jag fortsatte med mockningen. "Det kommer, och dessutom har du mig som ridlärare!"


Första kapitlet är, enligt mig, urkasst. I vilket fall jämfört med det som kommer senare. Men det har tagit tid att skriva allt, och jag tror faktiskt att det var över ett år sedan jag skrev det här. Hur som helst, fortsätt jättegärna att läsa! Jag lovar, det blir bättre... det hoppas jag iaf att ni tycker också ;D

1) Namnet är helt påhittat, ville ha något långt med ett kort smeknamn ^^

2) Det blir mycket musik i den här novellen! Ni får snart se vad jag menar.