Epilogus

Kora reggel volt. A St. Louwis kollégium lakóinak nagy része még aludt. Azok, akik már fenn voltak, majdnem mind a főkapunál vagy az ablakokon keresztül leskelődtek. Egy hintó hajtott a kollégium elé. A kocsis kinyitotta az ajtót és egy jómódú, jóképű férfi szállt ki belőle. Megpaskolta lova oldalát, majd mosolyogva elindult a bejárat felé. Minden szempár őt követte, de ez nem zavarta.

-Nézd milyen helyes.- mondta az egyik lány

-És gazdagnak tűnik.- mondta a mellette levő.

-Mit kereshet itt?- kérdezte az előző.

-Nem tudom, de nem bánnám,ha engem.- Ez volt az utolsó ,a mit a férfi hallott, mielőtt belépett az ajtón. Körülnézett. Meglátott egy nőt,aki egy pult mögött ült. Elindult felé.

-Jó napot kívánok. Nyxn vagyok és időpontot beszéltem meg mostanra Miss Lockharttal. Megtudná mutatni az irodáját, kérem?- Kérdezte a férfi a portást.

-Igen, máris, erre tessék.-a férfi megköszönte majd követte a hölgyet. Nem kellett túl sokat menniük, mikor a nő ismét megszólalt.

-Ez lenne az. Miss Lockhart már várja magát.-mondta és megállt egy ajtó előtt.

-Kösznöm-köszönte meg Nyxn ismét a segítséget. Bekopogott és hallotta, hogy valaki azt mondja tessék, majd belépett az ajtón.

-Nyxn örülök, hogy épségben ideért. –mondta a már kissé öregedő,pirospozsgás,kedves arcú principal.-Láttam az ablakból az érkezését, úgyhogy már el is küldettem a lányért,hamarosan itt lesz. Kérem addig foglaljon helyet.

-Köszönöm szépen. Önt is jó látni hölgyem.- mondta Nyxn. Majd leült és arra gondolt, vajon hogy fog reagálni a lány arra, amit mondani akar…