Sade valui taivaalta kuin krapulainen jumala olisi oksentanut. Ensin vain muutama pisara ja seuraavassa hetkessä kunnon ryöppy. Vaihtoehtoinen chuuninkoulutus oli lopussa, mutta Naruto seisoskeli edelleen koulun katoksen alla ilme yhtä synkkänä kuin taivas. Miksi hän oli juuri tänään jättänyt sateenvarjon kotiin?

Ihmiset kulkivat hänen ohitseen rupatellen ystäviensä kanssa, kukin avaten oman sateenvarjonsa. Naruto katseli kaihoisasti aukenevien varjojen merta ja kirosi samalla omaa hajamielisyyttään.

"Onko jokin vialla?" neutraali ääni säikäytti Naruton ja hän kääntyi katsomaan puhujaa. Sai seisoi hänen takanaan sateenvarjo kädessään.

"Ei, miksi niin luulet?" Naruto heitti sarkastisesti, laittoi kätensä puuskaan ja katsoi poispäin. Hänhän ei kyllä jakaisi sateenvarjoa pojan kanssa.

"Minusta näyttää, että on", Sai ei selvästikään ymmärtänyt, että hänet oli juuri torjuttu.

Naruto kääntyi valmiina ärähtämään jotain erittäin epäkohteliasta, mutta Sain vilpitön katse pysäytti hänet. Naruto hätkähti ja katsoi uudestaan. Toisen silmät näyttivät taas ilmeettömiltä. Ja kuitenkin siinä vanhassa tutussa ilmeettömässä hiilenharmaassa näkyi jotain, mitä Naruto ei muistanut ennen nähneensä. Mistä se vilpitön oli juuri tullut?

"Tai no… joo", Naruto ei tiennyt mikä pani hänet sanomaan sen. Pojan katse oli liimautunut kiiltävään asfalttiin kuin kertaalleen pureskeltu ja tallottu purkka. Mitä syitä hänellä oikeastaan oli kieltäytyä toisen tarjoamasta avusta?

Sai hymyili, ja vaikka hymy olikin se vanha tuttu, siinä oli silti jotain uuttakin. Naruto rapsutti hämmentyneenä takaraivoaan, kun Sai avasi sateenvarjonsa heidän molempien ylle.

"Kiitos", Naruto mutisi tuntien olonsa jostain kumman syystä hiukan noloksi. Sai vain hymyili hänelle lempeää hymyään sanomatta mitään sen enempää. Mitään ei tarvinnut sanoa.

Niin yksinkertainen asia kuin sateenvarjon jakaminen saattoi merkitä lukemattomia asioita, niin yksinkertaisella eleellä saattoi sanoa vaikka mitä.

"Olen aina tukenasi, ja voit luottaa minuun tilanteessa kuin tilanteessa."

"Jos sinulla on kurja olo, minullakin on."

"Välitän siitä, mitä sinulle tapahtuu ja teen parhaani, ettei se olisi mitään pahaa."

"Olet minulle tärkeä."

Kaikkein eniten Sai toivoi, että Naruto ymmärtäisi hänen olevan aina siinä.