Suu toista vasten, pehmeät huulet ja kuuma, kostea hengitys, ehkä kielikin. Suuteleminen. Sai yritti kuvitella sitä, mutta mielikuvat, joita hänen ajatuksiinsa nousi, olivat lähinnä epämiellyttäviä.

Miksi tuo vähintäänkin vastenmielinen toiminta nautti niin suurta uteliaisuutta ja kaipausta hänen toveriensa keskuudessa? Sillä kerskuttiin ja siitä puhuttiin kunnioittavaan sävyyn, jopa kadehdittiin niitä, joilla oli kokemusta.

Sai ei ymmärtänyt. Kuka kumma halusi tehdä jotain sellaista, josta saisi vielä miljoonittain jonkun toisen bakteereja? Oliko suutelu kenties jokin lievä ja sallittu kannibalismin muoto? Saattoiko niin moni hänen tovereistaan olla jossakin syvällä, piilossa, kannibaali?

Rakkautta. Sillä samalla, abstraktilla sanalla kaikki olivat perustelleet vastauksiaan, kun Sai oli kysynyt, mikä teki suutelusta miellyttävää. Kiihko, seksuaalisen mielihyvän tavoittelu, tarve. Ne selitykset Sai ymmärsi, mutta rakkaus oli hänelle arvoitus.

Hän oli selannut varmaan jokaisen kyseisellä hakusanalla löytämänsä kirjaston kirjan, mutta ei ollut tullut yhtään viisaammaksi. Rakkauden uskottiin olevan kemiallinen reaktio, mutta silti sitä ei kyetty tieteellisesti todistamaan.

Millainen kemiallinen reaktio saattoi saada ihmisen tuntemaan pakonomaista tarvetta syljenvaihtoon jonkun kanssa? Se ainakin oli varmaa, että rakkaus oli selvästi vaarallista.

"Onko rakkaus vaarallista?" Sai kysyi Narutolta eräänä iltapäivänä, kun he istuskelivat odottamassa Kakashia treenipaikan reunalla.

"Mitä?" Naruto nauroi epäuskoisena ennen kuin tajusi, että toinen oli tosissaan. Vaaleatukkaisen kasvoille kohosi mietteliäs ilme ja Sai seurasi odottava katse silmissään toisen aivotyöskentelyä.

"Rakkaus tekee vahvemmaksi", Naruto sanoi lopulta harkiten tarkkaan jokaista sanaa. Hän ei tiennyt täsmälleen, mitä Sai ajoi takaa, mutta teki parhaansa välttääkseen kiusallisia kysymyksiä. Ei niin kovin onnistuneesti.

"Saako suudellessa jotain vahvaksi tekevää ainetta?" Sai kysyi. Tämä tieto oli uutta ja Saista tuntui, että ehkä hän nyt ymmärsi vähän paremmin, miksi ihmiset niin hanakasti halusivat työntää kielensä jonkun toisen suuhun.

"Ei saa", Naruto hieroi ohimoitaan ja huokasi. "Rakkaus tekee vahvemmaksi, koska silloin haluaa suojella jotakuta itselle tärkeää."

Sai vaikeni. Rakkaus oli selvästi äärimmäisen vaikeaa ja monimutkaista.

"Miten se sitten liittyy suuteluun?"

Naruto luovutti suosiolla.