~ Prolog.

Hon går lugnt mot sin herre även om hon är på väg att explodera inom sig själv. Han hade bett henne om att tala enskilt. Hon skulle kanske få ett speciellt uppdrag eller... Hon visste inte vad, men hon visste i alla fall att detta var ett väldigt speciellt ögonblick i hennes (icke) liv. Hon är snart nära... Öppnar porten till rummet där han står...
"Jane." säger han med samma glädje i sin röst som han alltid har när han talar till henne, går fram till sin tjänare och kysser henne på kinden.
"Herre, ni sökte mig." säger hon respektfullt och bugar sig för sin herre.
Aro nickar. "Ja. Jag behöver din och Chelseas tjänst. Kanske din brors också."
"Vad gäller saken?" Janes röst blir hårdare när han nämner Chelseas namn. Svartsjukan inom henne tar nästan kål på henne.
"Det är en människoflicka som ni ska transportera hit."
"Jaha... Vad heter hon?" säger Jane, och låter nästan besviken. Hon trodde att hon skulle få göra något... roligare. Inte en vardagssyssla.
Aro ler. "Hon är väldigt viktig för mig. Swan. Isabella Swan är hennes namn." andas han så lågt, så att det antagligen inte är meningen att någon annan än Jane ska höra.
Jane rör inte en min. "Vart finner jag flickan?" andas hon tillbaka.
"Hon bor i en liten stad i Amerika, Washington. Forks." Jane måste anstränga sig för att höra korrekt.
"Jag beger mig dit direkt." säger Jane snabbt, för att visa Aro att hon har uppfattat. "Med Alec."
"... och Chelsea. Jag tror att hon kommer att behövas."
"Men det tror inte jag, herre." Morrar Jane, en aning för högt. En människa skulle ha kunnat hört om han eller hon stod bredvid Jane. "Jag och Alec klarar detta själv."
"Åh, Jane. Om du bara kunde lyssna på mig bara en halv minut. Jag litar på dig, och det vet du. Chelsea kommer att behövas i detta ärende." Säger Aro i vanlig samtalston, och låtsas spela sårad genom att skaka sorgset på huvudet..
"Nej." morrar Jane igen, men är inte lika förbannad som hon var innan. Aro's makt över henne var en svag punkt.
"Ja, då får jag nog be någon annan om att ta hand om detta uppdrag, jag trodde verkligen att du skulle kunna samarbeta, men tyvärr så hade jag fel." säger Aro, med en sorgsen ton i rösten.
Jane himlar med ögonen. "Visst, Chelsea får väl följa med då." Väser hon.
Aro ler mot sin trognaste tjänare igen. "Bra."
Jane går ut ur rummet med ilskna steg, och har lust att skrika, men biter ihop.