Mizar III av Crazy

Kapitel 1: Onda aningar

-Vad betyder det här? frågade Vela och vände sig mot sin bästis Frida.

-Jag vet inte! JFG Alert Det måste vara något allvarligt!

Frida sprang bort till teleporterhissen för att hämta Juno, Harry, Lupus och Irja, som satt borta vid datoravdelningen på Jet Forces rymdstation. Harry var Fridas pojkvän, och Irja deras maskot, en trogen schäfer som även fungerade som stridskamrat. De tre hade blivit värvade till Jet Force efter Mizars fall, och tilldelats den nya stridsdivisionen Felini.

-Den den visar en bild på Goldwood! utbrast Juno bestört. I utkanten av Interior! Den visar bild på grottan där Mizars huvud ligger bevarat som stridstrofé!

De drog efter andan alla sex. Efter Mizars fall hade Barry genomgått en rättegång, och bekänt exakt varför han skapade Mizar. Jet Force fick bekräftat att han ångrade sig, och till varje pris skulle hjälpa Jet Force. Man hade bevarat Mizars huvud och lagt det i en grotta på Goldwood, där Tribalerna årligen hade en fest med King Jeff och Barry i spetsen. Nu visade JFG-datorn en skrämmande bild på Drone Riders som vällde in i grottan.

-Fort, hämta Barry! skrek Harry. Han är den enda som vet allt om Mizars huvud!

Lupus och Irja sprang till teleporterhissen, och hade snart med sig Barry upp. De visade honom bilden.

-Vad kan det här betyda? frågade han. Åh nej Han satte händerna för ansiktet.

-Vad? Vet du något om Mizars huvud som vi inte vet? frågade Vela oroligt.

-Ja, jag tar det från början. Ni vet, när jag tappade kontrollen över mig själv på grund av avundsjuka mot Jeff När jag skapade Mizar, och satte honom för att förinta er värld Barry gömde huvudet i sina händer.

-Fortsätt, Barry! sa Frida.

-Efter ett tag var jag så besatt av min avundsjuka att jag blev svag, svagare än Mizar. Han märkte det, och och tog kontroll över mig. Han kontrollerade oss båda istället för att jag kontrollerade honom. Han skickade Asteroiderna mot Goldwood och Jorden ja, ni vet. Men sedan kom ni, och ni dödade Mizar. Ni sprängde bort allt, allt utom hans huvud. I det fanns jag. När endast Mizars huvud återstod förlorade han kontrollen över mig. Jag kunde komma ut ur hans huvud och resten vet ni. Men saken är den att Åh nej!

Vela grep förskräckt tag i hans arm.

-Vad är det? Åh, säg inte att

-Mizar lever fortfarande. Hans huvud är visserligen det enda som finns kvar, men han har kvar sin tankeförmåga. Om hans trogna undersåtar, det vill säga våra kära Droner, kommer till honom och delar sin kunskap med honom, så Om han lyckas smälta all kraft han får, kommer han att återuppstå!

Alla sex Jet Force-krigare drog efter andan. Vela såg skräckslagen ut.

-Vi måste stoppa dem! Men hur?

-Det finns inte en sekund att förlora! sa Juno sammanbitet. Mot teleporterhissarna! Vi använder Tribalernas flaggskepp. Det är snabbt nog. Barry! Skicka bud efter Floyd och Ness och säg till Shirkok att vi styr mot Goldwood! Kom nu allesammans!

Floyds bitar hade hittats spridda lite här och var på Cerulean. Elektronikexperter på Jet Force hade lödat ihop honom. I en grotta på Cerulean hade de även hittat en skrämd robot av samma typ som Floyd, fast (om nu robotar kan ha olika kön) kvinnlig. De kallade henne Ness och hade tagit med henne till Jet Force, och hon hade blivit värvad till Jet Force Felini. Shirkok var Jet Force´s överhuvud och bestämde allt. Men nu hade de ingen tid med beslut från Jet Force´s styrelse. De sprang mot teleporterhissarna, och nere vid Tribalernas flaggskepp blev de upphunna av Floyd och Ness.

Ett vitt blixtrande ljus syntes vid Jet Force´s skeppsdockor. Tribalernas flaggskepp var åter på väg mot sin hemvärld!