(Vluchtig en kort oneshotje over Bertram en Lidwientje omdat ze zooooo'n lief stelletje zijn. 't Is kort maar lief! (En geschreven in een kwartiertje) Sorry als ik de namen verkeerd heb gespeld. Vergeef me, ik ben nog maar 14)

De hele dag had het alleen maar geregend. De druppels gleden een voor een via het raam naar beneden. Buiten was het zo koud dat de regen bijna bevroor voor het ├╝berhaupt de grond raakt

Op kasteel Laar was er niet zo veel bijzonders aan de hand. De kinderen deden een spelletje verstoppertje en Hildebrand en Arnout besloten eens uit te zoeken wie het langste zijn adem in kon houden, het leek er op dat Arnout zou winnen.

Bertram en Lidwientje verveelden zich, zij konden namelijk niet meedoen met verstoppertje want volgens de kinderen was dat veel te kinderachtig voor volwassenen. Ze zaten midden in een discussie. Bertram wou graag gaan schaken maar Lidwientje wilde liever iets doen als breien. Je begrijpt het al, ze konden het maar niet eens worden.

'Schuif eens op' zei Saartje die Hilletje aan de kant duwde. Zij, Barend, Jochempje en Hilletje stonden Bertram en Lidwientje bij de deur af te luisteren. Het was een erg saai gesprek, naar Jochempjes mening maar volgens Barend kwam er vast nog wel een "brandpunt".

En dat kwam er.

'Stel jij eens iets voor' drong Bertram aan. Lidwientje zuchtte, die vraag had hij haar al een stuk of twintig keer gevraagd. Steeds had ze 'nee' geantwoord. 'Noem jij eens iets wat je leuk vind' beval ze haar geliefde.

Bertram kreeg een idee en een grote grijns verscheen op zijn gezicht. 'Iets wat ik leuk vind, of iets waar ik van houd?'

'Iets waar je van houd' ze haalde haar schouders op. Dit was het antwoord waar Bertram op gehoopt had. 'Jou'

Nu begon ook Lidwientje te lachen. Betram was ook zo lief. Ze stond op en ging naast hem zitten. Ze gaven elkaar een stevige knuffel, duwden hun voorhoofden tegen elkaar aan en keken elkaar in de ogen. Een tedere en zachte kus volgde.

'Au, Saar! Je staat op mijn voet!' klonk de stem van Jochempje van buiten de kamer. Bertram stond op en liep naar de deur, en opende de deur. Hij was niet eens verbaast toen Barendje, Saartje, Hilletje en Jochempje binnen kwamen vallen.

'Fijne Sinterklaas' riepen ze allevier tegelijk.

Een ding was zeker, het mocht dan af en toe niet zo leuk zijn in Laar maar echt saai. Nee. Dat was het beslist niet!