d.perfectlight
hide bio
PM . Follow . Favorite
Joined 12-08-09, id: 2172355, Profile Updated: 06-05-12
Author has written 4 stories for Naruto, and Phoenix Wright: Ace Attorney.

Perkenalkan.

bows*

Saya d.perfectlight

Tentu ini bukan nama asli. Tapi d.perfectlight adalah nama saya yang di translate ke bahasa Inggris.

Saya adalah author iseng yang mencoba untuk menulis cerita. Dibilang handal, tidak. Saya masih belajar.

Awal saya mengenal fanfic adalah ketika saya lagi kerajingan NARUTO. Saya cari ulasan cerita Naruto di google. Tapi malah nyasar kemari, ffn tercinta. Fanfic pertama yang saya baca adalah 'My never ending embarassing life'. Authornya Uchiha Yuki-chan. Fanfic humor yang bikin saya ketawa setengah mati. Hahahaha.

Kesalahan yang paling tak bisa saya hindari adalah TYPO. Karena honestly, setelah menulis fanfic, saya nggak pernah baca lagi. Sehingga begitu orang lain baca, banyak banget typo, penggunaan kata yang terlalu sering dan cerita yang tiba-tiba belok dari cerita awal.

Maka dari itu, saya harap readers sekalian mau menyempatkan diri untuk review. Saya seneng lho kalau ada yang ngasih saran dan kritik yang membangun. Tapi bukan dalam bentuk flame tentunya. Karena saya rasa flame itu seperti sebuah 'larangan untuk bebas berekspresi'.

Well, biasanya dalam proses menulis cerita, saya sering stuck ditengah jalan dengan alasan ILANG ILHAM dan BOSEN.

Sebagai author, harusnya saya nggak begitu.

ngais tanah*

Akhir-akhir ini saya menemukan bahwa diri saya ternyata lebih menyukai literatur ketimbang manga atau anime. Itu bukan berarti saya nggak suka nonton anime atau baca manga. Saya sering kok nonton anime dan baca manga. Bahkan sering banget doodling di buku. Tapi saya lebih 'tenggelam' bila membaca novel.

Hahahaha.

So? Mind to read my fanfic?

"It is not how much you do, but how much love you put in the doing."

Sort: Category . Published . Updated . Title . Words . Chapters . Reviews . Status .

Strange Feelings by Blondest Blondie of Them All reviews
Yen and Sai are deeply in love. When a new girl named Ino comes to town and catches Sai's eye. Secrets, heartbreak, tears, and even a little guy-on-guy action. Please R&R.
Naruto - Rated: T - English - Romance/Drama - Chapters: 14 - Words: 13,052 - Reviews: 29 - Favs: 10 - Follows: 12 - Updated: 8/21/2013 - Published: 7/19/2010 - Ino Y., Neji H., Sai, OC
The Distance by Arlene Shiranui reviews
Awan gelap yang hari sebelumnya menyelimuti konoha akhirnya berarak pergi. Dan pagi ini langit tampak bersih tanpa awan. Aroma tanah basah menguar di udara yang sejuk. Suara kicauan burung terdengar di kejauhan. Hari yang cerah pasca badai seperti ini biasanya adalah salah satu hari favoritku. Namun kali ini, aku merasa cuaca yang begitu cerah seakan mengejekku./Sai-Ino/AU
Naruto - Rated: T - Indonesian - Drama/Romance - Chapters: 9 - Words: 33,958 - Reviews: 117 - Favs: 62 - Follows: 27 - Updated: 12/4/2012 - Published: 11/18/2009 - Sai, Ino Y.
Beyond us by fairytwin reviews
Summary is inside, sorry if it's bad but its an AU story
Naruto - Rated: K+ - English - Romance/Drama - Chapters: 16 - Words: 24,615 - Reviews: 26 - Favs: 7 - Follows: 7 - Updated: 2/21/2012 - Published: 11/11/2010 - Ino Y., Sasuke U. - Complete
Catch Me If You Can by StarzNight reviews
All Sendoh needs to do is to catch the one he loves, but it's not going to be easy. SendohxOC Last Chapter Uploaded R and R please! Romance/Humor/Drama
Slam Dunk - Rated: K+ - English - Romance/Humor - Chapters: 21 - Words: 47,766 - Reviews: 114 - Favs: 58 - Follows: 26 - Updated: 2/19/2012 - Published: 11/7/2007 - Sendoh - Complete
Exploring the World by pumpkinbutter101 reviews
Description: in a universe where Apollo and Vera are together, what bad could happen? But imagine the chaos that happens in the Ace Attorney world, Apollo x Vera, more chapters to come.
Phoenix Wright: Ace Attorney - Rated: K+ - English - Romance/Adventure - Chapters: 2 - Words: 819 - Reviews: 5 - Favs: 3 - Follows: 6 - Updated: 1/21/2012 - Published: 9/13/2011 - Apollo J., Vera M.
Letters To Juliet by strawfelly reviews
Cerita ini terinspirasi dari Letters to Juliet tapi versi KLEMA! enjoooy!
Phoenix Wright: Ace Attorney - Rated: T - Indonesian - Parody/Romance - Chapters: 3 - Words: 2,713 - Reviews: 7 - Favs: 3 - Follows: 1 - Updated: 11/30/2011 - Published: 7/28/2011 - Ema S., Klavier G.
Three Into One by Kotomi Miyamura reviews
Bagaimana reaksi Trucy dan Apollo ketika mereka mengetahui ikatan yang sudah mereka miliki tanpa mereka sadari sebelumnya? Post-Apollo Justice. AU.
Phoenix Wright: Ace Attorney - Rated: K+ - Indonesian - Hurt/Comfort/Family - Chapters: 1 - Words: 1,806 - Reviews: 5 - Favs: 2 - Published: 8/25/2011 - Trucy W., Apollo J.
A Camera, A Scientist, and the Devil by aceattorneyfan reviews
Ema and Klavier were living together, perfectly happy, for six months. She'd had questionable encounters earlier in the year, but had no idea exactly who or what is was that was haunting her and Klavier. Little did they know it was the Devil.
Crossover - Phoenix Wright: Ace Attorney & Paranormal Activity - Rated: T - English - Supernatural/Drama - Chapters: 5 - Words: 27,545 - Reviews: 7 - Favs: 3 - Published: 8/12/2011 - Ema S., Katie - Complete
Scientifically, Very Freaky by aceattorneyfan reviews
Scientifically, Klavier and Ema have been arguing a lot lately. One night when Klavier drags Ema out to a club, something happens that will change their perspectives of the other. Klavier and Ema try to figure out exactly how to reverse the spell.
Phoenix Wright: Ace Attorney - Rated: T - English - Humor/Romance - Chapters: 2 - Words: 9,724 - Reviews: 10 - Favs: 9 - Follows: 2 - Published: 7/23/2011 - Ema S., Klavier G. - Complete
You by Cendy Hoseki reviews
Sekuel'Please Wait Me'/ Setelah kematian Sasuke, Itachi diminta menggantikan posisi Sasuke untuk menikahi Ino. Padahal Itachi tahu secara pasti bahwa Ino hanya mencintai Sasuke. Bagimanakah kehidupan pernikahan mereka yang tidak dilandasi cinta?
Naruto - Rated: T - Indonesian - Romance/Hurt/Comfort - Chapters: 1 - Words: 886 - Reviews: 21 - Favs: 12 - Follows: 8 - Published: 7/18/2011 - Itachi U., Ino Y.
Unravelling by turnabout reviews
A multi-chap Klema fic. Can Ema trust in Klavier enough to fall head-first into love with him? Complete with plenty of sleep deprivation, a ride on Klavier's hog, a smattering of German, and much more. Chapter 4 up :D
Phoenix Wright: Ace Attorney - Rated: T - English - Romance/Angst - Chapters: 4 - Words: 6,508 - Reviews: 23 - Favs: 8 - Follows: 10 - Updated: 5/30/2011 - Published: 3/22/2011 - Klavier G., Ema S.
Your Present by Sora Hinase reviews
"Uchiha? sepertinya aku pernah mengenal orang bermarga Uchiha." / Author mau jadi reader dulu untuk waktu yang belum ditentukan berhenti jadi author atau bisa dibilang hiatus? ... RnR please?
Naruto - Rated: T - Indonesian - Romance/Friendship - Chapters: 4 - Words: 3,377 - Reviews: 51 - Favs: 7 - Follows: 4 - Updated: 4/7/2011 - Published: 10/22/2010 - Sasuke U., Hinata H.
Please Wait Me by Cendy Hoseki reviews
Sasuke dan Ino akan segera menikah. Tapi Sasuke harus pergi meninggalkan Ino untuk beberapa hari. Ia meminta Ino menunngu kepulangannya di rumah keluarga Uchiha./ Tunggulah aku, Ino.../ Sebuah hadiah kecil untuk Sukie 'Suu' Foxie./ SasuIno/ Crack Pair.
Naruto - Rated: T - Indonesian - Romance/Hurt/Comfort - Chapters: 1 - Words: 3,847 - Reviews: 14 - Favs: 9 - Follows: 1 - Published: 3/31/2011 - Sasuke U., Ino Y. - Complete
How Time Flies by MonochromeSelene reviews
Ema Skye wakes up one morning to find a certain rockstar next to her in bed. Not in her apartment. And not in her time. Forward two years into the future where Ema has lost all account of the events that led her to share more than just a bed with the fop.
Phoenix Wright: Ace Attorney - Rated: T - English - Humor/Romance - Chapters: 3 - Words: 6,389 - Reviews: 32 - Favs: 19 - Follows: 24 - Updated: 2/24/2011 - Published: 1/24/2011 - Ema S., Klavier G.
Welcome to Facebook! by myself storyteller reviews
Facebook ala Kuroshitsuji? Gimana jadinya? TERJAMIN! OOC, nista, gaje , garing, de el el! CHAPTER 3 APDET SETELAH SEKIAN LAMA! Dun forget to RnR!
Kuroshitsuji - Rated: T - Indonesian - Humor/Parody - Chapters: 3 - Words: 3,579 - Reviews: 69 - Favs: 34 - Follows: 13 - Updated: 1/27/2011 - Published: 11/25/2010
Love 4 U by Reizuki Gazeboo reviews
Crack pairing: IshidaMomo, kisah cinta yang terpendam dalam klub archery antara kapten dan sang manajer. Hitsugaya, orang ketiga antara mereka. Tantangan yang menentukan segalanya. Angin mengubah jalan takdir suatu kisah. Don't Like Don't Read!
Bleach - Rated: T - Indonesian - Drama/Romance - Chapters: 1 - Words: 3,535 - Reviews: 5 - Favs: 1 - Published: 12/29/2010 - Uryuu I., M. Hinamori - Complete
Christmas Must Be Something More by Reizuki Gazeboo reviews
Selamat Natal HitsuHina merayakan Natal bersama. Bagaimana natal mereka? Hitsugaya yang dingin, sedingin salju yang turun. Hinamori yang ceria nan hangat bagaikan lagu natal yang mengalun merdu. Baiklah Selamat membaca, and review-nya pliss.
Bleach - Rated: T - Indonesian - Drama/Romance - Chapters: 1 - Words: 1,413 - Reviews: 3 - Favs: 3 - Published: 12/17/2010 - T. Hitsugaya, M. Hinamori - Complete
To Smile When You're Gone by Licla Veltrine reviews
"Tak apa-apa kan jika aku tersenyum sambil menangis? Habisnya air mata ini tak bisa berhenti mengalir." Lelaki itu tak akan mengajaknya berdansa meskipun ia tidak menangis. CielLizzie RNR?
Kuroshitsuji - Rated: K+ - Indonesian - Hurt/Comfort - Chapters: 1 - Words: 907 - Reviews: 8 - Favs: 9 - Published: 12/14/2010 - Elizabeth M., Ciel P. - Complete
MINUTES TO THE WEDDING by el Cierto reviews
ONE SHOT pendek again. SASU-INO.FF REQUEST Konan-chan XP XD Kesempurnaan itu tak ada pada manusia, karena dia hanya milik sang Pencipta. Bersediakah Sasuke menjadi suami Ino? GAJE, AU, OOC , ANEH
Naruto - Rated: K+ - Indonesian - Romance - Chapters: 1 - Words: 1,483 - Reviews: 13 - Favs: 4 - Follows: 2 - Published: 12/13/2010 - Sasuke U., Ino Y. - Complete
Dandelion by Arisa Hagiwara reviews
"Induk dandelion mempercayakan anak-anaknya pada angin, dan angin membalasnya dengan setia menerbangkan anak-anak dandelion ini ke tempat yang aman, walaupun nan jauh di seberang samudera sana." for Flowers Around You Infantrum Challenge/oneshot/RnR!
Naruto - Rated: T - Indonesian - Romance - Chapters: 1 - Words: 2,581 - Reviews: 16 - Favs: 10 - Published: 12/8/2010 - Sai, Ino Y. - Complete
Morte II by mysticahime reviews
AU/Kematian, atau segala usaha menuju kematian secara 'tidak alami', adalah… tindakan bodoh dari sekumpulan orang-orang dangkal./"…, jiwaku akan terasa kosong tanpa kehadiranmu di sisiku."/typo/OOC/RnR please?
Naruto - Rated: T - Indonesian - Mystery/Romance - Chapters: 1 - Words: 1,297 - Reviews: 12 - Favs: 9 - Follows: 1 - Published: 12/4/2010 - Ino Y., Sai - Complete
Love Is Ouch by Reizuki Gazeboo reviews
Ino ditinggal pergi sang kekasih yang sedang menjalankan misi selama dua bulan belakangan ini. Tapi tiba-tiba sang kekasih pun pulang ke Konoha dan membuat Ino patah hati. Roman kisah patah hatinya yang singkat yang menyadarkan kita bagaimana itu cinta!
Naruto - Rated: T - Indonesian - Romance/Hurt/Comfort - Chapters: 1 - Words: 2,214 - Reviews: 5 - Favs: 1 - Published: 11/22/2010 - Ino Y., Sasuke U. - Complete
my never ending embarrassing life by Uchiha Yuki-chan reviews
CHAPTER TERAKHIR! Bagaimana akhir kisah hidup Sasuke? Akankah dia tetap jomblo dan dicap gay? Atau Happy ending dengan Ino? Apakah hadiah dari Sasuke untuk Sai? Semua akan terungkap di sini! RnR ya! :D
Naruto - Rated: T - Indonesian - Humor/Romance - Chapters: 5 - Words: 12,711 - Reviews: 113 - Favs: 37 - Follows: 14 - Updated: 9/2/2010 - Published: 8/8/2009 - Sasuke U., Ino Y. - Complete
Cooking? by BlackBrightField2007 reviews
What will happen when Roy was left alone with his son without any foods? Well, just read and find out.
Fullmetal Alchemist - Rated: K+ - English - Humor/Family - Chapters: 1 - Words: 2,659 - Reviews: 13 - Favs: 25 - Published: 7/23/2010 - Riza H., Roy M. - Complete
Useless by BlackBrightField2007 reviews
Define the word 'useless.' Ryan Mustang seek his uncles' help to complete his homework and let's see how the men define the word 'useless.'
Fullmetal Alchemist - Rated: K+ - English - Humor/Family - Chapters: 1 - Words: 1,180 - Reviews: 18 - Favs: 32 - Follows: 2 - Published: 6/18/2010 - Riza H., Roy M. - Complete
Namesake Confusion by BlackBrightField2007 reviews
When Ryan heard his father said 'I love you' for an 'Elizabeth' that wasn't his mum, he was furious and he told everyone, including the Mustang team and his mother's grandpa. Of course, Roy got deathly glares before he could explain anything to them.
Fullmetal Alchemist - Rated: K+ - English - Humor/Family - Chapters: 1 - Words: 2,824 - Reviews: 20 - Favs: 55 - Follows: 5 - Published: 6/11/2010 - Roy M., Riza H. - Complete
Photography Contest by BlackBrightField2007 reviews
A photography contest that offered some money. In coincidence, Havoc, Falman and Fuery got stumbled upon the best photo that they could ever snap. A picture of their Colonel and First Lieutenant. Royai-oneshot
Fullmetal Alchemist - Rated: K - English - Humor - Chapters: 1 - Words: 1,431 - Reviews: 20 - Favs: 41 - Follows: 3 - Published: 10/30/2009 - Roy M., Riza H. - Complete
The World by Ryushiki reviews
Seorang anak biasa dengan kehidupan yang biasa, bernama Ryo Kusanagi terjebak dalam sebuah dunia yang mirip dengan sebuah game online yang sedang trend, namun bedanya, ini bukanlah sebuah game.
Misc. Anime/Manga - Rated: K - Indonesian - Chapters: 1 - Words: 242 - Reviews: 1 - Favs: 1 - Published: 7/2/2009
It's LOVE by Yvne F.S. Devolnueht reviews
CHAPTER 7 UPDATED * “Good night, princess...” Sai membungkukan badan. Ino tertawa kecil dan menutup pintu sepenuhnya. Beberapa langkah selanjutnya, BlackBerry-nya menunjukkan tanda pesan masuk: Miss you already :* -sai .Ino tersenyum.* R&R, please...?
Naruto - Rated: T - Indonesian - Romance/Humor - Chapters: 7 - Words: 11,288 - Reviews: 102 - Favs: 23 - Follows: 10 - Updated: 4/8/2009 - Published: 11/8/2008 - Ino Y., Sai
Sort: Category . Published . Updated . Title . Words . Chapters . Reviews . Status .

Past reviews
"…maafkan aku, Ino. Aku sebenarnya tak ingin berakhir seperti ini." Sasuke hanya dapat menundukan kepalanya. Sakit. Dingin. Sesak. Pahit. Menusuk. Mereka membiarkan keheningan ganjil membunuh mereka perlahan. fanfic angst pertama saya. abal parah.
Naruto - Rated: T - Indonesian - Hurt/Comfort/Angst - Chapters: 1 - Words: 1,295 - Reviews: 2 - Favs: 1 - Follows: 1 - Published: 12/8/2011 - Sasuke U., Ino Y. - Complete
Fake Girlfriend reviews
"Jadi? Kau tadi ingin aku berbuat apa?" "Jadi kekasihku." Ema Skye, seorang gadis yang tengah sibuk dengan pekerjaannya sebagai detektif merangkap forensic-investigator . Dan mulai saat ini, pekerjaannya bertambah satu lagi. Kekasih seorang rock star.
Phoenix Wright: Ace Attorney - Rated: K+ - Indonesian - Romance - Chapters: 2 - Words: 3,050 - Reviews: 8 - Favs: 2 - Follows: 2 - Updated: 7/26/2011 - Published: 6/16/2011 - Klavier G., Ema S.
24 gifts reviews
Selamat ulang tahun, jangan jadi tua dan menyebalkan. Selamat ulang tahun kawan dan kejarlah yang terbaik selama engkau hidup. Selamat ulang tahun, jangan jadi tua dan membosankan. Selamat ulang tahun kawan dan jadilah yang terbaik selama engkau hidup.
Naruto - Rated: K+ - Indonesian - Romance - Chapters: 1 - Words: 1,507 - Reviews: 9 - Favs: 2 - Published: 7/23/2011 - Sasuke U., Ino Y. - Complete
Is it Love? reviews
Oh, Tuhan. Kenapa hatiku begini sakit ketika melihat gadis ini menangis untuk orang lain. Apa ini cemburu? Apakah… Ini cinta?
Naruto - Rated: K+ - Indonesian - Romance/Hurt/Comfort - Chapters: 1 - Words: 1,798 - Reviews: 8 - Favs: 1 - Follows: 2 - Published: 4/27/2011 - Sai, Ino Y.